YILSÜT YÖNETİM KURULU BAŞKANI CEMAL YILDIRIM ”ULUSAL BİR FİRMAYIZ”

50 senedir Süt ve Süt Ürünleri sektöründe hizmet veren Yılsüt Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Yıldırım, 24 Ocak Elazığ depremi ve hemen ardından ortaya çıkan Covid-19 sürecinde yaşadıklarını Ayışığı Gazetesi’ne anlattı.

GÜNDEM 16.03.2022 10:52:00 0
YILSÜT YÖNETİM KURULU BAŞKANI CEMAL YILDIRIM ”ULUSAL BİR FİRMAYIZ”

Yıldırım yaptığı açıklamada: ”İlk olarak, her bireye hem deprem hem de pandemi için geçmiş olsun diyerek cümlelerime başlamak istiyorum. Yılsüt olarak ulusal bir firmayız ve günden güne büyümekteyiz. Deprem sürecinde Elazığ halkı deprem travması ile kolay olmayan bir zaman diliminin içindeydi. Akabinde gelen pandemi döneminde her firma gibi biz de zorluklar yaşadık ve süreçten etkilendik. Ancak bunun yanında Yılsüt ürün grubu süt ve süt ürünleri olduğundan diğer sektörler kadar olumsuz etkilenmedi. Ayrıca devlet gereken desteği bizlere de sağladı ve çalışanlarımızın SSK ödemelerini yaptı. Olumsuz dönemlerde insanlık olarak motivasyonumuz ilerlemek ve misyonumuzu geliştirmek olmalı.” dedi.
Maden rezervine de değinen Yıldırım:” Bu konuya çok hakim değilim. Asilhan Bey’in bu hususta yoğun çaba gösterdiğini biliyorum. Bu rezervi güçlü bir firmanın ihale usulü ile alması lazım. Önemli husus madeni çıkartıp işletmek değil; yan sektörlerin kalkınmasına fayda sağlamaktır. İhaleyi alacak olan firma için öncelik Elazığ’ın gelişmesi, iş fırsatlarının maden işletmeciliği sayesinde artması olmalı. Bu doğrultuda adım atmak gerekiyor.” dedi.