Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Bizim iş bitirme belgemiz var, diğerleri ile bizi karıştırmayınız”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Biz doğruya doğru, yanlışa yanlış deme noktasındayız. Hiçbir ittifaka uzak ya da yakın değiliz. Hepsine eşit mesafedeyiz." dedi.

POLİTİKA 28.11.2021 19:51:00 0
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan,  “Bizim iş bitirme belgemiz var,  diğerleri ile bizi karıştırmayınız”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Yeniden Refah Partisi Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Aşıla, Yeniden Refah Partisi İl Av. Erhun Karakuş, Yeniden Refah Partisi Bölge Sorumlusu Av.İbrahim Gök, Yeniden Refah Partisi MKYK Üyesi Mehmet Gül, Başkanı Elazığ Yerel ve Ulusal Basın Temsilcileri ile Kahvaltıda bir araya geldi. Basın temsilcilerinin sorularını yanıtlayan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Biz doğruya doğru, yanlışa yanlış deme noktasındayız. Hiçbir ittifaka uzak ya da yakın değiliz. Hepsine eşit mesafedeyiz. Milli Görüş belgemiz var, ağır sanayi hamlesi, 94 belediyeciliğimiz ortada. Bizim iş bitirme belgemiz var, diğerleri ile bizi karıştırmayınız diye hep söylüyoruz" diye konuştu

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Elazığ Basını ile kahvaltıda bir araya gelerek soruları yanıtladı. İttifakla ilgili olarak konuşan Erbakan, "Cumhurbaşkanlığı konusunda ortak aday olabilir ama seçilirse ne yapacağı konusunun ittifakla ortaya konulması lazım. Milli Görüş geleneğinin çok önemli ilkeleri, kırmızı çizgileri var. Bunu Ahmet mi, Mehmet mi uygulamış çok önemli değil. Bir siyasi parti başkanı potansiyel cumhurbaşkanı adayıdır. Gerekirse biz de tabii ki aday oluruz. En güzeli tek başınıza girmek. Her türlü ittifakın avantajları kadar dezavantajları olur. İttifak daha ziyade milletvekili seçimlerinde oluyor. Biz bakan olalım, milletvekili olalım, Meclis'e girelim diye yola çıkmadık. Milletin derdine derman olacak bir ittifak çıksın ki biz de olalım. Mutlaka paylaşımda adaleti hakim kılacak, önce millet anlayışıyla hareket edecek, kaynakları, nimetleri adil bir şekilde kullanacak, üretimi, istihdamı uygulayacak bir Milli Görüş geleneği gelmesi lazım" İfadelerini kullandı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın kahvaltıda konuşmalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"PARTİMİZE ÜYE SAYISI 300 BİNİ BULDU"

Milli Görüş tarihine baktığımızda bu durumu görüyoruz. Medya ambargosu her zaman vardı. 90 yılında merhum Erbakan hocamızın konuşması var. Diyor ki, 'yüzde 9 oy aldık bizden haber vermiyorsunuz'. 92'de Meclis'te genel kurulda kameremana kızıyor. Çekiyormuş gibi yapıp da bizi çekmiyor musun diye. Maalesef 50 senelik Milli Görüş tarihinde yaşadığımız bir olay. Biz genel kurulumuzu çok büyük yaptık. 40 binin üzerinde insanla yaptık, o zaman pandemi yoktu. 900'e yakın ilçede teşkilat kurduk. Bizim üyelerimiz resmi olarak 130 bini aştı. Elimizde 150 bine yakın ıslak imzalı formlar var. Neredeyse 300 bin olmuş. Bugün İYİ Parti'nin üyesi 350 bine yeni yaklaştı. Biz 526 ilçe, 65 il kongresi yapmışız. Kurulduktan sonra 11 ay geçmiş, bugünkü şartlarda büyük kongresini yapmışız.

"SANDIK TEŞKİLATLANDIRMAMIZI HIZLANDIRDIK"

Sandık müşahitleri çalışmamız var. Türkiye'de 200 bin sandıktan 95 bin pilot sandık belirledik. Bu noktada 50 bine yakın baş müşahitlerimizi belirledik. Tabana, seçmene yönelik sandık teşkilatlanmasını hızlandırdık. Bizim hedefimiz üye sayımızı 500 bine çıkarmak.

"DOĞU VE GÜNEYDOĞU HALKININ BİZE İLGİSİ VAR"

Elazığ Milli Görüş açısından çok münbit. Doğu ve Güneydoğu halkının taleplerini Milli Görüş savundu. Erbakan hocamızın Elazığ insanına yaklaşımı unutulmuyor. O bölgede yapılmış hangi sanayi tesisine baksanız MSP yapmış. Çiftçiye verilen imkanlar, refah seviyesinin arttırılması. Elazığ halkı Yeniden Refah Partisi'ne çok büyük ilgi duyuyor. Biz doğu ve güneydoğu anadoluda batıya göre daha fazla başarı göstereceğimize inanıyoruz.

"GERİSİ BİZİM PERFORMANSIMIZA KALIYOR"

Seçmenin gözünde çok güzel bir konumumuz olduğunu ifade edebilirim. Buna diğer partinin mensupları, teşkilatları da şahit. Kime gitsek, Erbakan, Refah Partisi, Milli Görüş dediğimiz zaman, "54. hükümet döneminde aldığımız maaş zamlarıyla hala ayaktayız, o dönemdeki bolluk bereketi unutmuyoruz" diyorlar. Büyük bir teveccüh var. Gerisi bizim performansımıza, çalışmamıza kalıyor. Bu başlangıç için büyük avantaj.

"HİÇBİR İTTİFAKA UZAK YA DA YAKIN DEĞİLİZ"

Seçime daha zaman var. Türkiye'de konjonktür sürekli değişiyor. Biz doğruya doğru, yanlışa yanlış deme noktasındayız. Hiçbir ittifaka uzak ya da yakın değiliz. Hepsine eşit mesafedeyiz. Milli Görüş belgemiz var, ağır sanayi hamlesi, 94 belediyeciliği ortada. Bizim iş bitirme belgemiz var, diğerleri ile bizi karıştırmayınız diye hep söylüyoruz.

" SEÇİMLER 2023’DE YAPILACAK "

Erken seçim ihtimalini düşük olduğunu düşünüyorum. Çünkü Cumhur ittifakı her geçen gün oy kaybediyor. En güvenilir ve kendi yaptıkları anketlerde dahi bu tabloyu gördükleri için iktidarı kaybedeceklerini gördükleri için apar topar erken seçime gideceklerini düşünmüyorum. En azından normal süremiz dolana kadar devam edelim demeleri normal karşılanabilir.  Tabii 2023’e kadar bu ekonomik sıkıntılarda çarkı döndürebilirler mi zor görünüyor. Olağanüstü bir durum olmazsa seçimler 2023’de yapılacak gibi görünüyor.

" PARAMIZ EN HIZLI DEĞER KAYBEDEN PARALARDAN "

Türk lirasının değerinin korunması için öncelikli olarak üretim ve ihracatın artırılması gerekir. Bunu Millî Görüş daha 45 yıl önce ağır sanayi hamlesiyle zaten ortaya koydu. Yeniden Refah iktidarında, ilk kurulduğumuz günden beri ifade ediyoruz, borç, faiz, zam, vergi ekonomisi yerine üretim, istihdam ve ihracat odaklı bir ekonomiye geçiş yapacağız. Bu olmadan zenginleşmek, dış ticaret açığını kapatmak, milli geliri artırmak, Türk lirasının değerini korumak, işsizliğe çözüm üretmek mümkün olmaz. Bunun yanında borç ve faiz ekonomisinden kurtulmak için kaynak üretilecek. İşçiye, memura, emekliye geldiğimiz ilk sene yüzde 70 maaş zammı yapacağımızı, tarım ürünlerinin taban fiyatlarını en yüksek seviyeye artıracağımızı ifade ettik

"MİLLİ GÖRÜŞ'ÜN İŞ BİTİRME BELGESİ REFERANSI VAR"

Milli Görüş hep nevi şahsına münhasırdır. Ne zaman iş başına gelse milletin yüzü gülmüştür. Bütün yaptığı uyarılar birer birer çıkmıştır. Milli Görüş'ün iş bitirme belgesi referansı var. Muhalefete eleştirilerden bir tanesi 'HDP kapatılmasın' demokrasi, insan hakları diyorsunuz, Refah Partisi, Fazilet Partisi kapatıldı.

“GENÇLERE KONFORLU BİR HAYAT VADEDİYORUZ”

“Gençlere ulaşabilmemizin yolu onlarla aynı şekilde düşünebilmek onlarla aynı şekilde hissedebilen bir teşkilata sahip olmak. Biz de bu konuda diğer partilere göre gerek Genel başkan düzeyinden gerek MKYK düzeyinde genç ve dinamik kadromuzla en avantajlı parti konumundayız. Genç nüfus oranına baktığımızda Ülke olarak da çok büyük bir avantaja sahip olduğumuzu da söylemeliyim. Tabii bu avantajı değerlendirmemiz için bir defa gençlerimize kaliteli bir eğitim ezbere dayalı değil gerçekten meslek sahibi yapacak bir eğitim vermemiz lazım. Bu eğitimle birlikte istihdam da oluşturmanız lazım. Bu istihdam da yetmiyor gençlerimizin konforlu yaşayabilmesi için elde edeceği gelirin de iyi olması son derece önemli. Gençler iş beğenmiyor diyorlar ancak mevcut asgari ücret ile dolar kuru ile gelir olarak Afrika ülkelerinin seviyesinde düştüğünüzde gençler çalışmak istemiyor. Bu sorunun da çözülmesi lazım. Biz parti programımızda bu adımları atacağımızı taahhüt ettik ve gençlerimize kendi ülkesinde de konforlu yaşamı sağlamayı başarırız inşallah