YENİDEN REFAH PARTİSİ BÖLGE KOORDİNATÖRÜ AV. İBRAHİM GÖK “HAYAL KIRIKLIĞI YAŞAMAYALIM”

Yeniden Refah Partisi Bölge Koordinatörü Av. İbrahim Gök, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan’ın öncülüğünde oluşturulan Elazığ Girişim Grubu A.Ş tarafından Maden ilçesindeki maden sahası hakkında Ayışığı gazetes

GÜNDEM 16.03.2022 11:11:00 0
YENİDEN REFAH PARTİSİ BÖLGE KOORDİNATÖRÜ AV. İBRAHİM GÖK  “HAYAL KIRIKLIĞI YAŞAMAYALIM”

Elazığ Girişim Grubu A.Ş’den iki hisse aldığını vurgulayan Av.İbrahim Gök: “Bir medya kuruluşunda 2 ay önceden maden rezervleri ihalesinden bahsettim. Sağ olsun Asilhan beyde bu konuda bir öncülük yaptı ve böyle bir şirket oluşumu gerçekleştirildi. Bu nedenle iki hisse isteyene devredilebilir kaydı ile aldım. Önemli olan Elaziz’in değerlerinin Elaziz’de kalmasını sağlamaktır.’ dedi.

HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAMAYALIM

Hayal kırıklığına uğramamak için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğinin altını çizen Av. İbrahim Gök: ‘’ Maden sahasının ihaleye çıkarıldı. Elazığ Girişim Grubu A.Ş. adında kurulan şirketin bir hedefi var. Bu hedef nedir? Rezerv miktarına baktığınızda yaklaşık 15 milyar dolarlık bakır ve altın rezervi. Teminat bedeli olarak 2 katrilyon. 2 katrilyonu toplayabilmek için büyük gayret gerekiyor. Dışarıdan destekte almak lazım. Rakiplerimiz kim diye baktığımız da iki holdingden bahsediliyor. Biri Elazığlı olan arkadaşlarımızın holdingi, bir diğeri de beşli çete olarak Türkiye de çok konuşulan ve Sayın Cumhurbaşkanı’nda hami olarak gösterildiği bir holding. Şartnameyi incelediğimde durum itibari ile böyle bir ihalenin bizim El aziz de kurduğumuz girişim ortaklık şirketinde kalabilme ihtimali altını çizerek ifade ediyorum, hayal gibi duruyor. Böyle bir şirketin ciddi bir ekonomik desteğe ihtiyacı var. Holding olarak ifade edilen firma yetkililerinin, bu bölgede yaptığı çalışmalarda, ihaleyi alacakları konusunda açık ve net bilgiler var. Maden rezervi ihalesinin adresi şartname hazırlanırken belli bir adres gösterilmiş o adrese göre de bu ihale gerçekleşmiş olacak. İhalenin net olarak bu şirketlere aktarılıyor olması, sadece paravan olarak kurulduğunu da ortaya koyuyor. Paravan bir şirket kurup, birilerine kürek çekmek niyeti ile hareket ediliyorsa, lütfen umut dağıtmayalım. Çünkü El Aziz’e geçmişte holding kurmuş kişiler ciddi hayal kırıklığına uğratmıştır. Bundan sonraki oluşumlar içinde engel teşkil edecektir.’ dedi.

DÖRT ALTERNATİFLİ BİR PROJE

Dört farklı alternatifin olduğunu belirten Av. İbrahim Gök Ayışığı gazetesine verdiği röportajda, dört alternatif var.
Birincisi: Tıpkı Karabük demir çelik fabrikasının devri olayında olduğu gibi bir lira sembolik bir bedelle ihale iptal edilebilir. Rödovans bedelinin çıkardığı üründen değil de, kritiğinden para alınacak bir sistemle ürettiğinin %10 veya %20 sini devlete verecek. Denetleme ağı kurulursa devrim yapılır.

İkincisi: Devlet öncülüğünde, kamu sektörü şeklinde yapılırsa %51 devlete kalır %49 halka açılır. Elazığ Girişim Grubu A.Ş. müracaatları oraya transfer edilirse, özel sektör, kamu ve özel sektör işbirliği ile buranın idaresi yapılmış olur.

Üçüncüsü: Tamamıyla farklı şirketlerden, sınırlı sayıda hisseler vermek suretiyle bu bölgedeki insanların hisseye sahip olacağı bir sistem oluşturmak.  Maden işletmesini Maden’de ki insanlara vermek zorunda kalınır. Çünkü neticesinde bu bölgenin kaynaklarından, öncelikli olarak bu bölgenin insanı faydalanmalıdır. Ferrokrom örneğinde olduğu gibi bir sahada 1000 veya 2000 kişi çalıştıracaktır. Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan kardeşimizin öncülüğünde yapılacaktır. Sonuna kadar destekliyorum,  iki hisse alarak desteğimi ifade ettim.

Dördüncüsü: Sayın Cumhurbaşkanımızın bir kararnamesi ile maden sahasının Elazığ Girişim Grubu A.Ş işletmesi devredilebilir. Eğer bu ihale gerçekleşirse, kimse hayal dağıtmasın, umut dağıtmasın, hayal ticareti umut ticareti yapmasın. Bu ihalenin gideceği adres bellidir. Kimin himayesinde, kimin gayretiyle yapılacak bilmiyorum ama Elaziz için hayal kırıklığı oluşturacaktır" dedi.