Yazıkonak Kadın ve Gençlik Merkezi temel atma töreni gerçekleşti

Yazıkonak Kadın Ve Gençlik Merkezi Temeli Düzenlenen Törenle Atıldı. Törene Elazığ Valisi Erkaya Yırık’ta katıldı.

POLİTİKA 11.06.2021 05:30:00 0
Yazıkonak Kadın ve Gençlik Merkezi temel atma töreni gerçekleşti

1600 metrekare kapalı alan üzerine inşa edilecek Yazıkonak kadın ve Gençlik Merkezi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Törene; Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Şerbet, Yazıkonak Belediye Başkanı Hatif Çadırcı, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Temeli atılan Kadın ve Gençlik Merkezinde meslek öğretme ve öğrenme salonları ile sergi, teknoloji ve konferans salonları ile aktivite alanları ve kütüphane yer alacak.

Yazıkonak Belediye Başkanı Hatif Çadırcı; “Beldemizde gençlerimiz için 34 yıl sonra bir temel atılıyor. Bugün bunun heyecanını ve sevincini yaşıyoruz. Gençlerimize değer veriyoruz ve geleceğimiz olan gençlerimiz için çalışmayı bir borç biliyoruz. Çok Amaçlı Gençlik Kültür Merkezimiz öğrenimin ve öğrenimin yeri olduğu gibi muhabbetin ve tanışmanın da mekanı olacak inşallah.”dedi.

Kadın ve Gençlik Merkezinin belde halkı için önemli olduğunu belirten İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Şerbet; “Kadın ve Gençlik Merkezi Yazıkonak için inşallah hayırlı olacak. Gençlerimiz burada sosyal ve kültürel olarak kendilerini yetiştirecekler. Kadınlarımız yine burada bir araya gelerek kendilerini yetiştirecekler. Burada asıl konu bu projelere imza atan Sayın Elazığ Valimizi kutluyorum, tebrik ediyorum. Emeği geçen herkese cani gönülden teşekkür ediyorum.”ifadelerini kullandı.

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, temeli atılan kadın ve gençlik merkezleri ile amaçlarının vatandaşa hizmet ederken; merkezle beldenin bilim yuvası olacağını söyledi.

Vali Erkaya Yırık; “Bilgi ve becerileri kazandırmak için oluşturulan atölyeler ile çocuklarımıza oyun alanları ile gençlerimize internet imkanı ile okuma salonlarıyla inşallah Yazıkonak’ın bilim yuvası olacak. Katkılarından dolayı İl Genel Meclis Başkanımızı tebrik ediyorum, Meclis üyelerimizi kutluyorum. Onlar ilimizin özel idare anlamında her türlü yönüyle kalkınması ve insanlarımızın ihtiyaçlarının giderilmesi için büyük gayret sarf ediyorlar.”dedi.

Konuşmaların ardından Yazıkonak Kadın ve Gençlik Merkezi’nin temeli edilen dua sonrasında atıldı.