Türkiye Suriye ilişkilerinde dönüm noktası! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Esad görüşecek mi?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentiyev, Türkiye-Suriye normalleşme görüşmeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

DÜNYA 21.06.2023 16:00:00 0
Türkiye Suriye ilişkilerinde dönüm noktası! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Esad görüşecek mi?

Başta Suriye meselesi olmak üzere bölgesel sorunların çözümünde öncü rol üstlenen Astana Süreci bugün Kazakistan'da sona erdi. Görüşmenin ardından yayınlanan sonuç bildirgesinde terörle mücadelede kararlılık vurgusu yer aldı. 

Astana görüşmesinde Türkiye ve Suriye'nin normalleşme adımları da konuşuldu. 

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentiyev, Kazakistan’ın başkentinde 20’ncisi düzenlenen "Suriye" konulu Astana görüşmelerinin ana oturumu sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

ÜÇ CUMHURBAŞKANI BULUŞACAK

Lavrentiyev normalleşme adımlarının yol haritası için çalışmaların süreceğini kaydederek, “yol haritasının” hazırlanmasına ilişkin çalışmaların oldukça yoğun ve sıkı bir şekilde ilerlediğine dikkati çekerek “(Yol Haritası) tamamlanır tamamlanmaz Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın üç garantör ülkenin cumhurbaşkanlarının da hazır bulunduğu görüşmede, bir araya gelme konusunun tartışılması için söz konusu çalışmanın sonuçları liderlerimize sunulacaktır.” ifadelerini kullandı.