Tüm Emekliler Derneği Elazığ Şube Başkanı Mehmet Kayabaş, “EMEKLİNİN FERYADINI DUYUN”

Tüm Emekliler Derneği Elazığ Şube Başkanı Mehmet Kayabaş, emeklilerin feryadını duyurmak için basın açıklaması düzenledi. Kayabaş, “En yüksek primden maaşımızı ödedik. Şimdi ayaklar altına düştük. Asgari ücretin çok altında"dedi.

GÜNDEM 4.01.2024 00:09:00 0
Tüm Emekliler Derneği Elazığ Şube Başkanı Mehmet Kayabaş, “EMEKLİNİN  FERYADINI DUYUN”

Tüm Emekliler Derneği Elazığ Şubesi Başkanı Mehmet Kayabaş, “2024 yılı itibarı ile resmi evraklara, vergi ve cezalara % 58 zam, yaşamın zorunlu ihtiyacı gıda ürünlerine ise %100 üzerinde zam yapılmıştır. Emeklilere sadaka verir gibi TÜFE’ ye mahkum edilip, ayrım yaparak, SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine ise 6 aylık enflasyon olan %37,57 zam öngörülüyor. Sendika sözleşmesi ile Emekli Sandığı Emeklisine ise %49,25 zam veriliyor. Asgari ücretin çok altındayız. Onun için geçinemiyoruz” dedi. 

BU NASIL BİR ADALET BU NASIL BİR EŞİTLİK 

Kayabaş, “Emeklilerin alım gücü hiç kalmadı, artık pazara da gidemeyecek hale gelmiştir. Yoksulluk ve açılık sınırları Emeklilerin durumunu anlatmak için kriter olmaktan çıkmıştır. Tüm emekliler sefalete terkedilmektedir.” dedi. 

EMEKLİLERİN DAYANACAK GÜCÜ KALMADI 

Kayabaş, “En düşük emekli aylığı asgari ücret tutarında olması gerekmektedir. Emekliler arasında ayırım yapılmamalı, emeklileri kutuplara bölmeden eşit zam, eşit maaş istiyoruz.

 TÜM EMEKLİLEREDE SEYANEN ZAM YAPILMALIDIR. 

SOSYAL DEVLET ANLAYIŞI İLE EMEKLİLERİMİZİN İNSAN ONURUNA YAKIŞIR BİR YAŞAM SÜRMESİ GEREKMEKTEDİR. DÜNYADA DEVLETLERİN İTİBARI YAŞLISININ VE EMEKLİSİNİN REFAHINA VERMİŞ OLDUĞU ÖNEME GÖRE DEĞERLENDİRİLMEKTEDİR. Tüm Emekliler olarak emeklilerin sorun ve taleplerini her platformda dile getirmeye devam edeceğiz.” dedi.