TEKNOVA OSB Yer Tahsisi İçin İmzalar Atıldı

TEKNOVA OSB Yer Tahsis Belgesi İmza Töreni ETSO’da yapıldı. 293 parselden 115’nin tahsisi için düzenlenen törene katılan Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, üretim, yatırım ve istihdamda Elâzığ’da güzel şeyler yaşandığını söyledi

EKONOMİ 29.02.2024 20:42:00 0
TEKNOVA OSB Yer Tahsisi İçin İmzalar Atıldı

TEKNOVA Organize Sanayi Bölgesi yer tahsis imza töreni ETSO’da yapıldı.

İmza törenine Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan ve iş insanları katıldı.

Törende Teknova OSB’de bulunan 293 parselden 115’i için imzalar atıldı.

ALAN: “TEKNOVA OSB’DE ÜRETİMİN BAŞLAMASI ÖNEMLİ”

ETSO Başkanı İdris Alan, Tekonova OSB’de bir an evvel fabrikaların kurulup, üretime başlamasının önemli olduğunu söyledi. Alan, “2017 yılında ilimizin teşvikte 6. Bölge kapsamına alınmasına sebep olan Çankaya Köşkünde gerçekleştirilen toplantıda olduğu gibi bugünde çok heyecanlıyım. Dönemin Başbakanı Sayın Binali Yıldırım Beyefendinin deyimiyle o günde sabırsızdım bugünde aynı heyecanı ve sabırsızlığı yaşıyorum. Sabırsızlığım ilimizde 1970 yılında kurulan ve ağır bir gelişme seyriyle 2017 yılına kadar gelen 1. Organize Sanayi Bölgemiz nasıl 2017 yılında 6. Bölge teşviklerinin gelişiyle hızlı bir yatırım seferberliğine girdiyse de bugün 293 parselden 115’ini tahsis ettiğimiz Tekno OSB’de biran önce fabrikaların kurulup üretim yapılması için sabırsızlanıyorum” dedi.

ALAN: “TEKNOVA’NIN HAYAT BULMASINDA BELEDİYE BAŞKANIMIZ SAYIN ŞAHİN ŞERİFOĞULLARI’NIN ÇOK BÜYÜK PAYI VAR”

Alan, TEKNOVA OSB’nin hayata geçmesinde Başkan Şerifoğulları’nın katkısının büyük olduğunu belirterek, teşekkür etti. Alan, “Teknova’nın hayat bulmasında Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları’nın çok büyük payı var. Bu şehrin en büyük şanslarından biri de genç, vizyon sahibi, diyaloğa ve ortak iş yapma kültürüne açık geleceğin Elazığ’ını hayal edip buna göre marka projeler hazırlayan bir belediye başkanımızın olması. Bizler Ticaret ve Sanayi Odası olarak yolu, yönü ve bürokratik işlemleri belediyeden geçen hiçbir projeden korkmadık, gerçekleşmeme ihtimalini aklımızdan bile geçirmedik. Bizler Elazığ Belediyesi’ne bugüne kadar hangi teklif ve projeyle gittiysek geri dönmediği gibi büyük bir teveccüh ve hüsnü kabul gördük” ifadelerini kullandı.

ŞERİFOĞULLARI: “TEKNOVA OSB İLE 5 BİN CİVARI İSTİHDAM SAĞLANACAK”

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’da TEKNOVA OSB’de üretimin başlamasıyla 5 bin civarında istihdam sağlanacağını söyledi. Şerifoğulları, “Buralarda üretim başlayacak, istihdam gerçekleşecek. Şehrimizin kalkınmasına katkı sağlanacak inşallah 5 bin civarında kişiye de iş kapısı açılacak. Teknova Organize Sanayi Bölgesi’nin bu konuma taşınması noktasında büyük emek ve gayret ortaya koyan geldiği günden itibaren şehir için her daim bizlere destek olan Valimiz Doç. Dr. Sayın Ömer Toraman’a saygılarımızı, hürmetlerimizi iletiyoruz. Yine çok kıymetli milletvekillerimize ve Teknova OSB’nin kurulmasında yoğun bir gayret ortaya koyan şehrimizin kalkınması noktasında önemli bir paydaşımız Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımıza İdris Alan’a canı gönülden teşekkür ediyorum, minnettarlığımı ifade ediyorum” dedi.

TORAMAN: “YATIRIM, ÜRETİM VE İSTİHDAM ANLAMINDA GÜZEL ŞEYLER OLUYOR”

Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, üretim, yatırım ve istihdam anlamında Elazığ’da güzel şeyler yaşandığını belirterek, Elazığ’da paydaş kuruluşların uyumlu çalıştığını kaydetti. Toraman, “Şuanda birinci etapta yaklaşık 211 parselin 115’ini tahsis etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu şunu gösteriyor yatırımcılarımızın Elazığ’a teveccühü var, ilgisi var, bir yatırım iştahı var. Sayın Cumhurbaşkanımızın hep altını çizdiği ve vurguladığı gibi yatırım, istihdam ve üretim ekseninde Elazığ’da da güzel çalışmalar oluyor, olmaya da devam edecek. Bu arada yine 6 şubat depreminden sonra hükümetimiz bu 11 vilayetin sanayi altyapısının güçlendirmesi için ilave bir tedbir daha açıkladı o da şu yönüyle ilgilendiriyordu Elazığ 6. Bölge teşvikleri yalnızca merkezde OSB’leri kapsıyordu ancak yeni açıklanan kararla artık Elazığ’ın kanal yirmi üç ilçeleri de 6. Bölge teşvikleri kapsamına girdi. Biz yine Ticaret ve Sanayi Odamızla beraber, Karakoçan, Kovancılar, Palu belediyeleriyle beraber hep birlikte bu defa Kovancılar’da da 3. OSB’nin hazırlıklarına başladık. Elazığ’da hakikaten komu, yerel yönetimler, sivil toplum bütün siyaset tüm unsurlarıyla büyük bir uyum var büyük bir iş birliği var bunun neticesinde güzel şeyler oluyor. Bu zor zamanlarda yapılanları diğer alanlarda da önemli gelişmeler oldu inşallah artık deprem gündemini daha alt sıralara atarak esas diğer konulara daha fazla gayret göstererek daha ileri noktaya götürmek gayreti içerisinde olacağız” şeklinde konuştu.