SAADET PARTİSİ İL BAŞKANI AKIN "GİRİŞİMİ TAKDİR EDİYORUM"

Elazığ Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Akın, Ayışığı Gazetesine vermiş olduğu röportajda, Maden ilçesinde Bakır'a dayalı bir sanayi oluşturulmasının ilimiz ve ülkemiz adına daha faydalı olacağı hakkında açıklamalarda bulundu.

7.03.2022 11:15:00 0
SAADET PARTİSİ İL BAŞKANI AKIN

Elazığ Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Akın maden sahası ve oluşturulan girişim hakkında yapmış olduğu açıklamada, "Biz Saadet Partisi olarak diğer tüm sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerin yapmış oldukları girişimi takdir ediyor, bunun için ayrıca teşekkür ediyoruz. Her siyasi parti'nin kendine ait düşünce ve görüşleri vardır. Bizim bu konudaki görüşümüz ise: Bütçesel anlamda çok büyük sermayelere ihtiyaç duyan ve aynı zamanda stratejik anlamda kritik öneme sahip bu tür yatırımların, kamu gözetiminde yapılmasının büyük bir önem taşıdığı kanaatindeyiz. Bununla alakalı almış olduğumuz bilgiler ışığında, çok büyük bir bütçe olduğunu gördük. İş adamları hisse alıp yatırım yaparak ortak olmaya çalışıyor ancak burada ciddi boyutta bir paraya ihtiyaç var. Bu girişim iyi niyetli bir çaba olarak kabul edilebilir fakat çözüm olarak kabul etmek mümkün değil. Büyük sermaye gerektiren, stratejik öneme sahip bu konunun yanlış ve yabancı ellere geçmemesi için kamunun bu alanı işletmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı. 


BAKIRA DAYALI SANAYİ OLUŞTURULMALI


Bu konunun daha kapsamlı düşünülmesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Akın, "Biz, Maden'de sadece bakırın çıkarılıp saflaştırıp satılmasından ziyade, bakıra dayalı bir sanayinin de oluşmasını istiyoruz. Türkiye'de en büyük eksikliklerden biri şu: Biz katma değeri büyük ürünler üretemiyoruz. Yani hammaddeyi olduğu gibi çıkarıp, gemilere yükleyip, yurtdışına gönderiyoruz. Bunlar yurtdışın da işlenip, bize yüksek fiyatlara tekrardan satılıyor. Bunun yerine Elazığ'da  bakıra dayalı bir sanayi kurup bakırı burada işleyerek bir çok alanda kullanabiliriz. Bu da ancak işin uzmanlarıyla istişare sonucunda olabilir. Böyle kapsamlı düşünürsek Elazığ'a ciddi manada istihdam oluşturmuş olacağız. Böylelikle ilimiz de gelişmiş olacak. Bu süreç ise ancak devlet ve kamunun desteğiyle mümkündür." dedi.