Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, Elazığ Kalkınma Planı Projesini Açıkladı

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, düzenlenen toplantıda Elâzığ kalkınma planını açıkladı. Başkan Akın açıklamasında Elâzığ’da hedeflerinin iki milletvekili çıkarmak olduğunu da söyledi.

POLİTİKA 4.08.2022 17:00:00 0
Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, Elazığ Kalkınma Planı Projesini Açıkladı

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, düzenlediği toplantıda Elazığ Kalkınma Planı adı altında hazırladığı 14 teknik projeyi kamuoyu ile paylaştı. Kültür Park’ta Ma'mûretü'l Azîz Salonu’nda düzenlenen toplantıya Saadet Partisi İl Yönetimi ve basın mensupları katıldı.

Toplantıda işsizlik, ekonomi, turizm, göç, sağlık, eğitim gibi konulara çözüm getirecek 14 teknik projenin detayları hakkında bilgi veren İl Başkanı Akın, kapsamlı çalışmalar ile hazırlanan projeler ile amaçlanan hedefleri açıkladı

Elazığ’dan iki milletvekili çıkarmayı hedeflediklerini belirten Başkan Akın, Elektrikli Otomobil Motoru Fabrikası, Maden Bakır İşletmesi, Entegre Motor Sargısı Ve Kablo Fabrikası İle Karakoçan, Palu, Kovancılar Stator Ve Rotor fabrikalarını hayata geçireceklerini söyledi.

Kalkınma planı içerisinde yer alan diğer projeler ise şöyle, Baskil Pil Ve Batarya Fabrikası, OSB Elektrikli Kara Ve Hava Araçları Kümelenmesi Projesi, İki Bin Adet İş Yeri Projesi İmalatçılar Sitesi, Dev Orta Öğretim Kampüsü, Doğukent – Hankendi Tramvay Hattı, Hazar Gölü Islah Ve Turizm Yatırımları, Tüm İlçelerde Mahsul Paketleme Tesisleri Ve Markalaştırma Projesi, İlçe Devlet Hastaneleri Tam Donanımlı Hale Getirilecek, İlçe Okulları Tam Donanımlı Hale Getirilecek, Tüm İlçelerde Tarımsal Sulama Projesi Yapılacak Girdilerinden Vergilerin Kaldırılması İçin Çalışılacak,  Tüm İlçelerde Turizm Cazibe Merkezleri Oluşturulacak.