Prof. Dr. Yasemin Açık, “Yılın En Başarılı İş Kadını” Seçildi

GAP Gazeteciler Birliği’nin geleneksel olarak düzenlediği “GAP Oscarı” ödül töreninin 15’incisi gerçekleştirildi. programda ELİKAD başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık da “Yılın En Başarılı İş Kadını” ödüle layık görüldü.

GÜNDEM 14.05.2022 20:22:00 0
Prof. Dr. Yasemin Açık, “Yılın En Başarılı İş Kadını” Seçildi

GAP Gazeteciler Birliği tarafından düzenlenen GAP Oscar ödül töreninin 15’incisi Malatya’da gerçekleştirildi.

Törene TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Ahmet Aydın, Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Yalçın Topçu,  Kırgızistan Ankara Büyükelçisi Kubanıçbek Ömüraliyev, AK Parti MKYK Üyesi TBMM Nüfus ve Kalkınma Grubu Başkanı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Türkiye’den ve Yurt dışından gazeteciler, siyaset ve İş adamları ile çok sayıda davetli katıldı.

KIYMAZ: “BU ORGANİZASYONDA SİZLERLE BİRLİKTE OLMAK ÇOK GÜZEL”

Programda konuşan GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, organizasyonun dolu dolu geçtiğini belirterek, gelen konuklara katılımlarından dolayı teşekkür etti. Kıymaz, “Bu süreçte ülkemizde uluslararası alanda insanlığın, dünyanın, içinde yaşadığımız kentin daha refah daha mutlu ve daha huzurlu yaşanması için emek veren alın teri döken kurum ve kuruluşları ödüllendirdiğimiz bu organizasyonda sizlerle birlikte olmak çok güzel. Organizasyonumuza katılım sağlayan değerli konuklarımızdan daha önce katılanlar iyi bilirler. Bu organizasyonun her dakikası harika geçiyor. Bu nedenle ben ödülümü aldım deyip çıkan mutlak suretle önemli şeyler kaçıracak. Bu nedenle bu programa birlikte başladık birlikte bitirelim istiyorum. Gelen konuklar para harcayarak bütçe harcayarak insanları buraya getirmek mümkün değildir. Buradaki herkes birbirinden değerli insanlar.” dedi.

GÜRKAN: “BU İMKANI VEREN GAP GAZETECİLER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞINA TEŞEKKÜR EDERİM”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, önemli bir programa ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Gürkan, “Çok değerli milletvekillerimiz, meclis başkan vekillerimiz, il başkanlarımız, genel başkanlarımız, Cumhurbaşkanlığı danışmanlarımız, sanatçılarımız, devlet adamlarımız, siyaset adamlarımız, valimiz daha ismini sayamadığım nice başarılı insanların bir masa etrafında toplandığı ve bir salonda bulunduğu yerde hitap etmeye nail oldum. Bu imkanı veren GAP Gazeteciler Birliği başkanlığına teşekkür ederim.” diye kaydetti.
 

ÇALIK: “GAZETECİLİK DENEYİMİNİ ULUSLARARASI ALANA TAŞIMIŞ VAZİYETTE”

AK Parti MKYK Üyesi TBMM Nüfus ve Kalkınma Grubu Başkanı ve Malatya Milletvekili Öznur Çelik, GAP Gazeteciler Birliğinin önemli programlara imza attığını ifade etti. Çelik, “Çok kıymetli Milli Savunma Başkanım, değerli valim, çok kıymetli milletvekillerim, değerli bakanım Yaşar Topçu, Erbil’den gelen kıymetli bakanımız, değerli Kırgızistan büyükelçimiz, Irak’tan, İran’dan, Romanya’dan gelen çok kıymetli misafirlerimiz, iş adamlarımız, Van’dan ve tüm bölgeden Malatya’ya gelen, dört dörtlük şehrimize gelen bütün güzel insanlara hoş geldiniz sefalar getirdiniz diyorum. Bugün tek başına bir ordu olan Zeynel Abidin Kıymaz’ın programındayız ve Zeynel abi yıllara mahzen gazetecilik deneyimini hem bölgeye hem Türkiye’ye hem de uluslararası alana taşımış vaziyette.” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından ödül törenine geçildi. Yılın Devlet Adamı Ödülü KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a, En Başarılı Büyükelçi Ödülü Kırgızistan Ankara Büyükelçisi Kubanıçbek Ömüraliyev’e, verildi.

Elazığ İş Kadınları Derneği ve Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık’a da en başarılı iş kadını ödülü verildi.

Prof. Dr. Açık ödülünü İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ın elinden aldı.

AÇIK: “BÖLGESEL KALKINMAYA DESTEK SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Prof. Dr. Açık, kendisini bu ödüle layık görenlere teşekkür ederek, bundan sonraki süreçte de bölgesel kalkınmaya destek sunmaya devam edeceklerini söyledi. Açık, “GAP Gazeteciler Birliği’nin düzenlemiş olduğu bu önemli törende ödül almaktan çok büyük bir mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Ben GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz beye ve Başkan Vekili Sayın Hamit beye çok teşekkür ederim. Bundan önceki süreçte olduğu gibi bundan sonra da bölgesel kalkınmanın sağlanmasına ve sürdürülebilir gelişme için emek vermeye, üretmeye, çalışmaya, bölgeye değer katmaya devam edeceğiz.” dedi.