Prof. Dr. Peker, Munzur Üniversitesi Rektörlüğü’ne Atandı

Fırat Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Peker, Munzur Üniversitesi Rektörlüğüne atandı.

GÜNDEM 6.06.2023 08:00:00 0
Prof. Dr. Peker, Munzur Üniversitesi Rektörlüğü’ne Atandı

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararnameyle 13 üniversiteye yeni rektör atandı.

Yayımlanan karara göre; Tunceli Munzur Üniversitesi Rektörlüğüne Fırat Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Peker atandı.

Doktora sonrası çalışmalarda bulundu

Prof. Dr. Kenan Peker Elazığ'da doğdu. Atatürk Üniversitesi Tarım Ekonomisi Bölümünden mezun olduktan sonra aynı üniversitede Tarım İşletmeciliği ABD'da lisansüstü eğitimini tamamladı. Amerika'nın Ohio State Üniversitesi'nde Tarım, Çevre ve Kalkınma Ekonomileri Bölümünde 2002-2004 yıllarında Agribusiness Management, Kooperatifçilik ve Site-Specific Management alanlarında Visiting Scholar olarak doktora sonrası çalışmalarda bulundu.

ICARDA ve FAO işbirliğinde çalıştı

1997 Dr. Öğretim Üyesi, 2006'da Doçent ve 2011'de Profesör oldu. Müdürlük, Dekanlık, TOBB Akademik Danışmanlığı, STK Dönem Başkanlığı, Özel Sektör Danışmanlığı gibi görevlerde bulundu. Ar-Ge Proje İş Geliştirme konularında uluslararası projeler yürüttü. Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi'nin kuruluş çalışmalarında yer aldı. Illonois, Kyoto, Florida, Wageningen, Faisalabad, North Dakota State, Nevada, Michigan State, Purdue Üniversitesi Krannet School of Management gibi üniversiteler ile ICARDA ve FAO işbirliğinde çalıştı