PROF. DR. ÇOBAN: AĞIN TURİZM VE TARIMLA GELİŞİR

Kuruluşunun 200’ncü yıldönümüne tekabül eden “2034 Yılında Elazığ” isimli proje çalışmalarını kamuoyu ile paylaşan HAZARSAM Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban çarpıcı açıklamalarda bulundu.

YAŞAM 5.07.2022 22:19:00 0
PROF. DR. ÇOBAN: AĞIN TURİZM VE TARIMLA GELİŞİR

HAZARSAM Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban, Ağın ile ilgili çalışmalarının yer aldığı proje dosyasını kamuoyu ile paylaşılmak üzere Elazığ basın kuruluşlarına servis etti. Ciddi bir çalışma neticesinde ortaya çıkan Ağın ile ilgili çalışmaları hakkında bilgiler de veren Çoban, “Her ilçemizin sahip olduğu birçok zenginliğimiz var; bunlardan bir tanesi de en şirin turistik ilçemiz Ağın’dır” dedi.

Turizmin haricinde sahip olduğu farklı zenginliklerinin de olduğunu belirttiği Ağın İlçesindeki fırsatlar değerlendirilip tehditler asgariye indirildiğinde bu İlçemiz hem şehrimizin hem de kendisine komşu illerimizin gelişip kalkınmasına vesile olabilecek potansiyeldedir. Bu potansiyellerin gerek ekonomiye gerekse turizme kazandırılması hem Ağın ilçemizin hem de ilimizin cazibesini arttıracak, marka değerini yükseltecektir” dedi. 2034 Elazığ Projeleri kapsamında Ağın İlçesinin çok önemli bir konum ve zenginliğe haiz olduğunun altını çizen Başkan Çoban şunları kaydetti: uzun zamandan beridir 2034 yolunda şehrimizin tüm yönlerinin değerlendirilerek gelişip kalkınmasına katkı sağlaması açısından çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Her hafta bir İlçemiz ile ilgili değerlendirmelerimizi dosyalar halinde hem basın kuruluşlarımızla hem de şehrin yerel dinamikleriyle paylaştık, paylaşamaya devam ediyoruz. Bu hafta 4 Bin yıllık bir tarihe sahip ve geçmişte birçok medeniyete beşiklik etmiş olan şirin İlçemiz Ağın’ı değerlendirdik. Değerlendirmelerimizde Ağın’ın sahip olduğu coğrafi özelliklerinden, genel yapısına, tarımından turizmine, eğitiminden kültürüne, sosyo-ekonomik durumundan demografik yapısına kadar en ince detaylara kadar yer verdik. Çalışmalarımızda Ağın’ın zayıf yönleri, güçlü yönleri, Ağın için tehditler ve fırsatlar da yer alırken, 2034 yılına kadar Ağın için hayata geçirilmesi gereken projelere de yer verdik” diye kaydetti.