Prof. Dr. Bilal Çoban, “Su Ürünleri” Raporunu Paylaştı

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban, Elazığ’ın kurtuluş planı kapsamındaki ‘Su Ürünleri’ projesini açıkladı.

POLİTİKA 14.06.2022 19:00:00 0
Prof. Dr. Bilal Çoban, “Su Ürünleri” Raporunu Paylaştı

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban Elazığ’ın Kurtuluş Planının üçüncü ayağında HAZARSAM olarak hazırladıkları “Su ürünleri” isimli çalışması hakkında bilgi verdi.

Su ürünleri konusunda imkânların ve fırsatların değerlendirilmesi halinde Elazığ’ın Su Ürünleri Şehri olacağını kaydeden HAZARSAM Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban bu konuda şehrin güçlü yönlerini şehir dinamiklerinin dikkatlerine sundu.

Tarım ve Hayvancılık ile Elazığ’ın Eğitim konusundan sonra şehrin kalkınmasına öncülük edecek kurtuluş planlarından bir diğeri olan Su Ürünleri konusundaki çalışmalarında şehrin sahip olduğu potansiyeli ve bu potansiyellerin değerlendirilmesi halinde Elazığ’a sağlanacak katma değerleri kaydeden Başkan Çoban, Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Elazığ’ın Türkiye’nin incisi olacağını hatırlattı.

Çalışmalarında Su Ürünleri Yetiştiriciliği ile ilgili genel bilgiler veren Çoban, projelerini 5 ayrı başlık halinde değerlendirdi.   Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bağlamında Elazığ’ın Güçlü Yönlerini de maddeler halinde sıralayan Çoban, bu güçlü yönlerin değerlendirilmesi halinde ortaya çıkacak fırsatlara da çalışma metninde yer verdi. Su Ürünleri yetiştiriciliğinde zafiyet yaratacak hususlara da dikkat çeken HAZARSAM Başkanı Bilal Çoban proje dosyasında gelecek tehditleri de maddeler halinde hatırlatarak Su Ürünleri Yetiştiriciliği alanında hayata geçirilmesi gereken projelerin olduğunu söyledi.