OSB Başkanı Suat Öztürk, TRoket Takımı Son Aşamayı Da Geçti

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, 2021 TEKNOFEST Roket yarışması etkinliğinde roket yüksek irtifa kategorisinde yarışacak TRoket takımının son aşamayı da geçtiğini söyledi.

GÜNDEM 26.08.2021 21:51:00 0
OSB Başkanı Suat Öztürk, TRoket Takımı Son Aşamayı Da Geçti

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Tasarım ve İnovasyon Merkezinin AR-GE Bölümünde TEKNOFEST yarışmasına hazırlanan ve 2020 yılındaki yarışmada adını finale yazdıran TRoket, 2021 TEKNOFEST için çalışmalarını sürdürüyor. 2021 TEKNOFEST Roket Yarışması etkinliğinde Roket Yüksek İrtifa Kategorisinde yarışacak TRoket Takımı, tasarladıkları roketin üretimi ve montajını bir süre önce tamamlamıştı.

Takım, Teknofest 2021 Roket Yarışması Yüksek İrtifa kategorisinde son aşaması olan atış hazırlık aşamasından da başarı ile çıktı. Konu ile ilgili açıklama yapan Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, “Elazığ OSB Tasarım-İnovasyon Merkezi ARGE biriminde Üretim ve Test çalışmalarını tamamlayan Fırat Üniversitesi Makine Mühendisi son sınıf öğrencilerinden oluşan TRoket takımı Teknofest 2021 Roket Yarışması Yüksek İrtifa kategorisinde son aşaması olan Atış Hazırlık Raporu (AHR) Sonuçlarına göre başarılı bulundu. 1 yıla yakın bir zamandır gece gündüz demeden çalışmalarını sürdüren TRoket Takımımızın Allah emeklerini boşa vermesin. Ben ve Yönetim Kurulum bu çocuklarımızın başarılı bir sonuç elde edeceklerine inanıyoruz. Hepsi birbirinden pırıl pırıl gençler, burada önemli olan hepsinin bir araya gelerek Elazığ OSB Tasarım ve İnovasyon Merkezinde böyle projeyi hayata geçirmiş olmalarıdır. Troket, 01-12 Eylül tarihleri arasında Aksaray Tuzgölü Roketsan Roket Atış Sahasında atışlarını gerçekleştirecek. İnşallah bu gençlerimiz ile ileriye dönük daha güzel işlere imza atacağız” dedi.