Necati Çetinkaya, Ordu'da "İlkleri Yaşattılar" başlığıyla gündemde

Ordulular vefalı çıktı. Dünya Engelliler Günü vesilesiyle, Karadeniz bölgesinde hizmete açılan ilk engelli okulunun Ordu iline kazandırılmasında öncü rol oynayan eski Ordu Valisi Necati Çetinkaya, tekrar gündemin odağına oturdu.

GÜNDEM 7.12.2023 21:04:00 0
Necati Çetinkaya, Ordu

Ordulular vefalı çıktı. Elazığ'ın gururu Türkiye’nin ve Elazığ’ın öncüsü Elazığ’ın abisi ve en önemli kısımlarından biri bu birçok projesi ve ülkeye hizmeti ile adını Dünya’ya duyuran Türkiye’nin en önemli valilerinden biri olan devlet büyüğümüz Ak Parti Kurucular Kurulu Üyesi,  20, 21, 22, 23 ve 24. Dönem Milletvekilimiz, eski Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı çok kıymetli devlet büyüğümüz Sayın Mehmet Necati Çetinkaya’ya Dünya Engelliler Günü’nde teşekkür seli.   Ordu Hayat Gazetesinin yaptığı haber şöyle:

"Dünya Engelliler Günü’nde, Karadeniz'deki ilk engelli okulunun Ordu’ya kazandırılmasına öncülük eden dönemin Ordu Valisi Necati Çetinkaya, bir kez daha gündeme geldi.

Karlıbel Bilgi Vakfı Başkanı Ergin Karlıbel, “Engin öngörüsüyle ve yetkin devlet adamlığıyla Karadeniz’de bir ilki gerçekleştiren ve onlarca ailenin eğitim bir yana evleri dışına çıkarmakta dahi güçlük çektikleri evlatlarına eğitim, meslek ve iş kazandıran, bugün 53 öğretmen ve 105 öğrenci ile hizmetini sürdüren Adil Karlıbel Özel Eğitim Meslek Okulu’nun 1992 yılında vakfımız tarafından yapılmasında bizlere önderlik eden önceki valilerimizden Sayın Necati Çetinkaya’ya Dünya Engelliler Günü’nde eski-yeni öğrencilerimiz ve aileleri adına minnet duygularımızla selam ve saygılarımızı gönderiyoruz” dedi.

 


Ergin Karlıbel Bilgi Vakfı; onlarca eğitim yatırımının yanı sıra, engelliler için de şu hizmetleri Ordu’ya yaptı;

* Adil Karlıbel İş İlkokulu – Ortaokulu,

* Vilayetler Birliği Adil Karlıbel İlkokulu,

* Mimar Oktay Uğurel Özel Eğitim İş Uygulama Okulu,

* Altınordu Özel Eğitim Uygulama Okulu Lebibe Karlıbel Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Sınıfı,

* Altınordu Özel Eğitim Uygulama Okulu Gösteri Salonu,

* Adil Karlıbel Özel Eğitim Meslek Okulu; Uygulama Mutfağı Ve Çok Amaçlı Sahne Düzenlemesi,

* Mimar Oktay Uğurel Özel Eğitim İş Uygulama Okulu Hizmet Aracı Alımı,

* Türkiye Sakatlar Derneği Ordu Şebise Ve Bedensel Engelliler Kulübü Hizmet Lokalinin Yapımı Ve Tefrişi,

*Yikob Özel Eğitim Anaokulu Oyun Sınıfı…" dedi. 
Ordu Ordu olalı böle bir vali bir daha göremedi.