MÜSİAD Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi

MÜSİAD Elazığ Şubesi’nin 22’inci Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel başkan Abdurrahman Kaan’ın da katılımı ile gerçekleştirilen kongrede başkanlığa Tekin Gürkan seçildi.

EKONOMİ 9.03.2021 22:34:00 0
MÜSİAD Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi

BAŞKAN MEHMET ÖZEREN: ÜRETİMİMİZ ELHAMDÜLİLLAH DEVLETİMİZİN DESTEĞİYLE HİÇ DURMADAN DEVAM ETMİŞTİR
Kuran’ı kerim tilaveti ile başlayan MÜSİAD Olağan Genel Kurulda konuşan MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Mehmet Özeren, “24 Ocak’taki Elazığ depremi ardından da dünyayı etkisi altına alıp ve halen devam eden virüs illeti dünyayı sarstığı gibi ülkemizi de sarsmaya devam etmektedir. Ama çok şükür; devletimiz almış olduğu önlemlerle, sanayimize vermiş olduğu desteklerle dünyada bu zayiatı en hafif hasarla veya en az zayiatla atlatan ülkelerden birisi halindeyiz. Tüm ülkelerin sanayisi dururken ya da ağır aksak çalışırken bizde sanayimiz ve üretimimiz elhamdülillah devletimizin desteğiyle hiç durmadan sürekli üretime devam etmiştir. Üst üste bu kritik dönemde sürekli tüm zamanların ihracat rekorunu kırmaya devam etmektedir. Bu durumda tabi ki içeride ve dışarıdaki vatan hainleri elbette rahatsız etmiştir” dedi.
DEVE: HEPİMİZ KONUTLARIMIZA DEPREM NOKTASINDA SON DERECE EHEMMİYET VERİYORUZ
MÜSİAD Üretim ve Ticaret Planlama Üst Kurul Başkanı Oktay Deve, “Doğal afetlere dayanım ve tedbir olmazsa olmazımız. Hepimiz konutlarımıza deprem noktasında son derece ehemmiyet veriyoruz. Bir o kadar belki daha fazlasını iş yerlerimiz için vermemiz gerektiğini de düşünüyoruz. Çünkü Allah muhafaza bu tarz bir afet durumunda geçmiş dönemde yaşadığımız Rabbim tekrarından korusun inşallah bu yaraları sarma adına ülkenin güçlü olması ve üretimlerin devam etmesi adına sanayi yapılarımızın depreme dayalı olması lazım. Yaptığımız modelde 8,5 büyüklüğünde bir depreme dayanan bir yapı inşa ettik” dedi.
ABDURRRAHMAN KAAN: ÖZEL SEKTÖRLE DEVLET ARASINDAKİ MAKAS AÇILMAYA BAŞLADI
MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, “Geçen yılın verileri ile Türkiye’de 351 milyar 244 milyon dolar sermaye stoku sağlandı. Sermaye stoku dediğimiz; sizin servetleriniz aslında fabrikalarınız ve bunlar. Ancak bu stokun oluşumunda devletin payı yüzde 20’ler düzeyine çıkarak özel sektörle devlet arasındaki makas açılmaya başladı. Biz bu makası bu yıl çok daha dramatik bir seviyede olacağını düşünüyoruz” dedi.
ABDURRRAHMAN KAAN: ELAZIĞ’IN DA BU KONUYA DAHİL EDİLMESİNİ İSTEMİŞTİ
MÜSİAD Genel Başkanı Kaan, “Elhamdülillah bizler 2020 yılında son çeyreğinde yüzde 5.9 oranında Türkiye’de bir büyüme gerçekleşti ve totalde G20 ülkeleri içinde Türkiye; Çin’den sonra en fazla büyüyen ülke olarak 2020 yılında tarihe geçti. Yakın bir zamanda da şehirlerimizi açıklayacağız. Mehmet Bey Elazığ’ın da bu konuya dahil edilmesini istemişti. İnşallah o konuda da bakalım 15 şehir belirlemiştik. İnşallah ona Elazığ’ı da ilave edelim” diye konuştu.
Tek liste ile gidilen kongrede eski Başkan Mehmet Özeren, başkanlığı Tekin Gürkan’a devretti.
BAŞKAN TEKİN GÜRKAN: MÜSİAD BİR İŞ ADAMLARI DERNEĞİNİN ÇOK ÖTESİNDE BİR ANLAMA SAHİPTİR
MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan, “Tüm başkanlarımıza ve yönetim kurulu üyelerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Burada özellikle ifade etmek isterim ki MÜSİAD bir iş adamları derneğinin çok ötesinde bir anlama sahiptir” dedi.
MÜSİAD ELAZIĞ ŞUBESİ YÖNETİM KURULU VE DENETLEME KURULU LİSTESİ ŞU ŞEKİLDE; TEKIN GÜRKAN-MALİ MÜŞAVİR  ADİL GÜL-GIDA SEKTÖRO(GÜL GIDA) EMRE SU-METAL SEKTÖRÜ(NADİR SU METAL) EVREN DEMİREL- İNŞAAT SEKTÖRÜ(TUĞRAKENT İNŞAAT) FATİH DEMİR İNŞAAT SEKTÖRÜ(3D MİMARLIK) FURKAN GÖÇER-İNŞAAT VE YAPI MALZEMELERİ(GÖÇER INŞAAT) KEMAL TAN METAL SEKTÖRÜ(TAN ÇELİK)  MEHMET ALİ EROL-HİZMET SEKTÖRÜ(DOUBLE TREE BY HİLTON HOTEL) NAHİT ÇAĞLAYAN-KİMYA PLASTİK SEKTÖRÜ(ÇAĞLAYAN PLASTIK IML.) SAMET TUNÇAYAK-OTOMOTİV SEKTÖRÜ(OTOEXPERM) YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELER FETHI ÖZBAY-BASIM YAYIM,MEDYA SEKTORO(SPOT AJANS) MEHMET GÜLEÇ-OTOMOTİV SEKTÖRÜ(GÜLEÇ OTOMOTİV) MESUT ÇETİNKAYA-İNŞAAT SEKTÖRÜ(ÜÇM YAPI) ŞÜKRÜ TURAN-GIDA SEKTÖRÜ(ŞEKERCİ AHMET EFENDİ) DURSUN DEMİRTAŞ-İNŞAAT SEKTÖRÜ(DEMİRTAŞLAR İNŞAAT) AHMET DEMİR-İNŞAAT SEKTÖRÜVE YAPI MALZEMELERİ(AHDE YAPI) AHMET UFUK ADALI-HİZMET SEKTÖRÜ(ADALI SİGORTA) ZÜLFÜ DOĞAN-GIDA SEKTÖRÜ ÇELEBİLER BAKLİYAT) AYDIN KARABULUT-HİZMET SEKTÖRÜ(ATAŞEHİR AKARYAKIT) FATİH KARAKAYA-SAĞLIK SEKTÖRÜ(NET OPTİK) DENETLEME KURULU ASIL OSMAN AVCIL- İNŞAAT SEKTÖRÜ(AVCIL YAPI) YILDIRIM KARABULUT-BASIM YAYIM, MEDYA SEKTÖRÜ(ELA REKLAM) MUSTAFA DEMİRPOLAT-İNŞAAT VE YAPI MALZEMELERİ(UMA UĞUR YAPI) DENETLEME KURULU YEDEK MEHMET AKİF DUMANDAĞ-GIDA SEKTÖRÜ(ELAZIĞ YEM) NURULLAH KÜRKÇÜ- MAKINA SEKTÖRÜ(NURSAN ISITMA SOĞUTMA) AHMET AKYIGIT-DAYANIKLI TÜKETİM MALZ SEKTÖRÜ(AKYIĞIT TICARET)