Milletvekili Erol, Mazbatasını Aldı

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde Cumhuriyet Halk Partisi'nden milletvekili seçilen Gürsel Erol, mazbatasını aldı.

POLİTİKA 25.05.2023 13:00:00 0
Milletvekili Erol, Mazbatasını Aldı

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde CHP'den Elazığ milletvekili seçilen Gürsel Erol, Elazığ Adliyesi'nde bulunan İl Seçim Kuruluna gelerek mazbatasını aldı.

Milletvekili Erol, törenin ardından açıklamalarda bulundu. Siyasi hayatında önemli bir anı yaşadığını belirten Erol, “28. Dönem'de Elazığ’ı temsilen milletvekili seçimlerinin mazbatasını alıyorum. Bugün yine farkındalık oluşturarak mazbatamızı almaya tek geldim. Çünkü bu mazbatayı bana veren halk ile paylaşacağım. Öğleden sonra mazbatamızı, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndan başlayarak Gazi Caddesi'nde bulunan halkımızla bize duydukları güvenden dolayı paylaşacağım. Bize verilen mazbataya layık olacağımı ifade edeceğim. Elazığ halkına teşekkür ediyorum. Bu mazbata bizim için son derece anlamlı. Hayatımızın en onurlu anlarından birisini yaşadık. Bu onuru yaşatan Elazığ halkına canı gönülden teşekkür ediyorum. Elazığ için mücadelemiz devam edecek. İnşallah ülkemizi ve Elazığ’ı daha iyi yerlere getirmenin mücadelesi içerisinde bu görevi layıkıyla yapacağız. Bize destek veren, vermeyen bütün hemşehrilerimize layık olmanın mücadelesini vereceğiz” dedi.

Milletvekili Gürsel Erol Mazbatasını aldıktan sonra CHP İl Başkanlığı’nda Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Çanakcı, CHP Elazığ İl Başkanı Av. Coşkun Çağlar Duran, Deva Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Mehmet Kangal, İyi Parti Elazığ İl Başkanı Servet Gürgözeler, Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, Demokrat Parti Elazığ İl Başkanı Tuncay Avcıl ve partililer ile bir araya geldi.  

CHP Elazığ İl Başkanı Av. Coşkun Çağlar Duran, selamlama konuşması yaptı.

Milletvekili Gürsel Erol’un etkili görev yapacağına inandığını söyleyen DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Çanakcı, CHP’nin Elazığ’daki oy oranını büyük oranda arttırdığını belirterek: “Gürsel bey en az 4 5 vekil kadar etkili görev yapacaktır buna yürekten inanıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ’da oy oranını 2’ye katladı. Ben bu vesileyle tekrar CHP Teşkilatını ve sayın vekilimizi tebrik ediyorum. Bu Türkiye ortalamasının 4 katı oranında bir performans demektir.” İfadelerini kullandı.

Genel Başkan Yardımcısı Çanakcı ayrıca, 28 Mayıs’ta Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı seçilmesi için çalıştıklarını dile getirdi.

28 Mayıs’ta Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçileceğine inandıklarını aktaran Milletvekili Gürsel Erol, mazbatasını almasında emeği olan herkese teşekkür ederek: “umudumuzu yitirmiş değiliz 28 Mayıs’taki seçimde biz genel başkanımızın Cumhurbaşkanı seçileceğinin gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. Bugün ben mazbatayı tek gittim aldım ama bunda arkadaşlarımızın emeği var burada basın toplantısı düzenleyip emeği geçen arkadaşlarla kamuoyuna duyuracağız ve sonra sokaklara çıkarak bunun bize verilmesini sağlayan Elazığ halkına teşekkür edeceğiz. 6 Şubat Maraş depremi sonrası doğal olarak belkide bütçeyi siz yapacaksınız, bütçenin büyük bir kısmı deprem bölgelerine ayrılacak. Deprem bölgesi dışındaki diğer illere çok fazla kaynaklar aktarılmayacak doğal olarak. Sayın genel başkanımızın cumhurbaşkanı olması ve sayın İbrahim beyin kabinede olması hem genel başkanımızın Elazığ’a özel ilgisinden hem de Elazığlı bir bakandan dolayı Elazığ diğer illere göre bu avantajı sağlayacak.” Dedi.

Milletvekili Gürsel Erol Daha sonra beraberinde il başkanları ile birlikte vatandaşla buluştu.

Erol yaptığı konuşmada Elazığlılara teşekkür ederek: “28. Dönemde bana layık gördüğünüz bu mazbatayı size getirmek için buradayım hepinize teşekkür ederim. 2018’de 18 bin oyu 36 bin yaptık, 36 bin oyu da şimdi 76 bin yaptık Allah razı olsun buna layık olacağız. Mazbatalar alındığında onu yalnızca parti ile kutlamazsınız onu almanızı sağlayan size güvenen halk ile kutlarsınız ben hep halkın içinde sokakların vekili oldum. Kimsesizlerin kimsesi olarak böyle çalışmaya devam edeceğiz. Bizim olduğumuz her yerde Elazığlılar ayrıcalıklı olacak.” Dedi.