Milletvekili Bulut: “Teknova OSB İçin Çalışmalara Başladık, Elazığ KGF Desteklerinden Faydalanacak”

AK Parti MKYK Üyesi Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Elazığ ikinci OSB’nin hayata geçmesi için çalışmalara başladıklarını söyledi.

POLİTİKA 23.02.2023 17:00:00 0
Milletvekili Bulut: “Teknova OSB İçin Çalışmalara Başladık, Elazığ KGF Desteklerinden Faydalanacak”

Ak Parti MKYK Üyesi Elazığ Milletvekili Metin Bulut beraberinde Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ile birlikte Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan ile bir araya geldi. Ziyarette deprem süreci ve daha sonra yapılacak olan çalışmalar üzerine konuşuldu.

ALAN: “MİLLETVEKİLİMİZ METİN BULUT, PROBLEMLERİMİZE ÇÖZÜM ÜRETMEK İÇİN BİZLERİ RAHATLATTI”

ETSO Başkanı İdris Alan, Milletvekili Metin Bulut’un her türlü sorunlarında yanında olduğunu ifade ederek teşekkür etti. Bulut, “Deprem süreci içerisinde Elazığ’ın sorunları, problemleri, Elazığ’ı ilgilendiren konularla ilgili her ne kadar Sayın Milletvekilimiz Metin Bulut’u aradıysak bir telefon kadar bizim yanımızda oldu. Bütün sorunlarımıza, problemlerimize çözüm üretmek için bizleri rahatlattı, biz buna şahidiz” dedi.

ALAN: “2020 YILINDAN BERİ ELÂZIĞ’IN GÜNDEMİNE OTURAN AFET BÖLGESİ 1 HAFTA İÇERİSİNDE PROFESYONEL BİR YAKLAŞIMLA ÇÖZÜLDÜ”

İdris Alan ayrıca Milletvekili Metin Bulut’un girişimleri ile Elâzığ’ın Afet Bölgesi ilan edilmesi ile ilgili çalışmalarının kısa sürede profesyonel bir çalışmayla sonuç verdiğini söyledi. Alan, “Özellikle afet bölgesi için kendisini aradığımız zaman İdris Başkanım afet bölgesi ile ilgili hiçbir sıkıntı yok Elazığ Afet Bölgesinden yararlanacak ve hatta kendisinin bana ifadesi afet bölgesi haricinde bir de Elazığ için mücbir sebep çok önemli biz mücbir sebebi de gündeme getirdik. Benim burada anlatmak istediğim konu bu, 2020 yılından beri Elâzığ’ın gündemine oturan Afet Bölgesi 1 hafta içerisinde profesyonel bir yaklaşımla çözüldü. Ben bu konuyla ilgili Sayın Milletvekilimize, Sayın İl Başkanımıza, Sayın Cumhurbaşkanımıza emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Yine burada sayın vekilimizin ciddi katkıları oldu Kredi Garanti Fonu’nun Elazığ’a gelmesi için emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

ALAN: “İKİNCİ OSB İLE İLGİLİ SAYIN MİLLETVEKİLİMİZDEN ÇOK CİDDİ BEKLENTİLERİMİZ VAR”

ETSO Başkanı İdris Alan ayrıca Elazığ’a ikinci OSB konusunda da Milletvekili Bulut’tan beklentilerinin olduğunu aktardı. Alan, “ikinci OSB ile ilgili sayın milletvekilimizden çok ciddi beklentilerimiz var. Şuan ikinci OSB %40 aşamalarında. Biz bu depremde Elazığ’a nitelikli göç aldık. Bizim biran evvel OSB’yi ayağa kaldırmamız lazım ikinci OSB için sayın milletvekilimiz Metin Bulut beyefendiden şahsım adına, odam adına hasetten istirham ediyorum. Hızlı bir şekilde bir ödeme gelirse biz 6 ay içerisinde OSB’yi de faal duruma getirirsek hem memleketimiz de istihdam sağlamış oluruz hem de çok ciddi bir şekilde yatırımcılar Elazığ’a gelmiş olur” şeklinde konuştu.

BULUT: “ETSO BAŞKANIMIZ İLİMİZİN MESELELERİYLE ALAKALI EMEK SARF EDİYOR”

Ak Parti MKYK Üyesi Elazığ Milletvekili Metin Bulut, ETSO Başkanı İdris Alan’a deprem sürecinde yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Bulut, “Sağolsun Sayın ETSO başkanımız da bir yandan hem afetle ilgilenirken bir yandan da hakikaten ilimizin meseleleriyle alakalı emek sarf ediyordu. Huzurunuzda ben kendisine çok teşekkür ediyorum İdris Alan Başkanımıza. Hem Elâzığ’ın Genel Hayata Etkililik olurunun alınmasında hem de mücbir sebep kapsamına alınmasıyla alakalı hem temsil ettiği hem de hitap ettiği kitlenin haklarını sonuna kadar savundu bununla alakalı bizden talepkâr oldu ve nazik bir şekilde sonuna kadar da takipçisi oldu” dedi.

BULUT: “OSB’NİN HAYATA GEÇİRİLMESİ İÇİN ELİMİZDEN GELEN MÜCADELEYİ GÖSTERECEĞİZ”

Milletvekili Bulut yapmış oldukları görüşmede özellikle İkinci OSB üzerine yoğunlaştıklarını söyledi. Elazığ’ın şu anki konumu itibari ile Alan’ın talebinin haklı bir talep olduğunu söyledi. Bulut, “Bugün geldiğimiz de de ana gündem maddelerinden bir tanesi kendisinin de ifade ettiği Teknova. Yani ikinci Organize Sanayi Bölgesi dediğimiz bölgeyle akalı ödeneklerin artırılması suretiyle başlamış olan işin biran önce bitirilmesine yönelik talepti, çok haklı bir talep. Son dönemde Elazığ özellikle etrafında civar illerde yaşanan bu travmadan sonra Elazığ bölgenin en güvenli illerinden bir tanesi oldu o yüzden Elâzığ birçok sanayicinin, iş insanın da gözünün olduğu illerden bir tanesi haline geldi hem onlara hizmet edebilmek hem onlara gerekli alt yapıyı kurabilmek adına Teknova’nın biran önce hızlandırılmasını bende çok haklı bir talep olduğunu düşünüyorum. Hemen zaten sıcağı sıcağına OSB Genel Müdürüyle telefon görüşmesi yaptık oda notlarını aldı gidince de sayın Bakanımızla konuyu konuşup biran önce OSB’nin hayata geçirilmesi için elimizden gelen mücadeleyi göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

BULUT: “ELAZIĞ 11. İL OLARAK KGF’YE EKLENMİŞTİR”

Milletvekili Metin Bulut ayrıca Elazığ’ın Kredi Garanti Fonu Desteklerinin dahil olduğu iller arasına eklendiğini açıkladı. Bulut, “İlk etapta 10 tane ilin açıklanmış olması akabinde Elazığ’ın ekleniş olmasından dolayı bir unutulma söz konusuydu. Sayın başkanımızın uyarısıyla da biz onu konuştuk yetkililerle Elazığ 11. İl olarak KGF’ye eklenmiştir” ifadelerini kullandı.