Milletvekili Bulut: “Palu Kovancılar Devlet Hastanesi’nin İhalesi 2022'de Yapılacak”

AK Parti Elazığ Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Bulut Memur sen İl Temsilciliği, Elazığ Ticaret Ve Sanayi Odası ve Palu Der’de temaslarda bulundu.

POLİTİKA 26.11.2022 15:40:00 0
Milletvekili Bulut: “Palu Kovancılar Devlet Hastanesi’nin İhalesi 2022

AK Parti Elazığ Milletvekili, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve MKYK Üyesi Metin Bulut, Elazığ’da temaslarda bulundu.

Milletvekili Bulut ilk olarak, Yeni seçilen Şube Başkanlarını tebrik etmek için Memur Sen İl Temsilciliği’nde Memur Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi ve üyeler İle bir araya geldi.

Memur Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, sorunların çözümü noktasında Bulut’un her zaman yanlarında olduğunu dile getirerek: “ilimiz eğitimine, sağlık ve diğer alanlara ait sorunları zaman zaman kendisine iletiyoruz. Bu sorunların çözümü noktasında da bize rehberlik edip gerekli çalışmaları yapıyor ben Memur Sen ailesi adına sayın vekilimize teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Milletvekili Bulut, bugüne kadar güzel çalışmalara imza atıldığını dile getirirken bundan sonraki süreçte de çalışmaların aynı şekilde devam edeceğini belirterek: “bugüne kadar hep birlikte gücümüz yettiğince güzel şeylerin altına imza attık. Allah nasip ederse bu süreçte yine aynı şekilde ilimizin menfaatlerine olan güzelliklerde yine hep birlikte olacağız.” İfadelerini kullandı.

AK Parti MKYK Üyesi Metin Bulut daha sonra Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına seçilen İdris Alan ile bir araya geldi. 

ETSO Başkanı İdris Alan, 6. bölge teşvikleri kapsamında verilen desteklerden dolayı teşekkür etti. 

Başkan Alan: “Bizler talep makamıyız icra makamı da sizlersiniz, geçmişte 6. Bölge teşviklerinde bizlere yaptığınız desteklerden dolayı odamız ve şahsımız adına sizlere teşekkür ediyoruz. Biz televizyon programlarımızda ilimizin sorunlarıyla ilgili küçük notlar çıkartmıştık onuda sizlere ilettik, sizde onları çözeceğinize dair bizlere müjdeler verdiniz. Odamız ve şahsımız adına sizlere teşekküre ediyoruz.” dedi.

Milletvekili Metin Bulut, Ticaret ve Sanayi Odasında geçmiş dönemlerde emeği olan bir ismin başkan seçilmesinin kendisini mutlu ettiğini dile getirdi. 

Bulut, Elazığ’ın 6. Bölge teşviklerinden faydalanmasının şehri bir sanayi kenti haline getirdiğini söyleyerek: “6. Bölgeyle buluşması Elazığ’ın sanayi kenti olmasına yol açtı. O kadar kıymetli bir şey ki bugün OSB’de 1 metrekare yer yapabileceğiniz alan kalmadı. Bunu mutlulukla söylüyorum çünkü herkes yatırımını büyüttü yeni yatırımlar geldi. şimdi 2. OSB’yi açtık Allah nasip etti yeni yatırımcılarda yatırım yapmaya başladı. Ben eminin 2. OSB’de bitince Elazığ sanayinin en önemli kentlerinden birisi olacaktır.” İfadelerini kullandı.

Milletvekili Metin Bulut ETSO ziyaretinin ardından Palu Der üyeleri ile de bir araya geldi.

Palu Der başkanı Fadıl Ülgen, Palu’nun sorun ve çözüm önerileri ile ilgili Milletvekili Bulut’a görüşlerini iletti.
Başkan Ülgen: “27 yıllık hasretimiz olan Palu’da meslek yüksek okulu açılması ile ilgili konu bunu Rektörümüzle görüştük çok ciddi çalışmalar sonucunda kurulum dosyası hazırlandı. 1 Temmuz 2022 tarihinde YÖK’e gönderildi. Mutlaka siyasetçilerimizin YÖK başkanına ve yardımcılarına bu konuyu iletip YÖK Genel Kurulundan bu kararın çıkması noktasında bizlere yardımcı olmasını arz ve talep ediyoruz.” dedi.
AK parti Elazığ milletvekili Metin Bulut, Palu’ya hastane yapımı için büyük mücadele verdiklerini dile getirdi. Palu – Kovancılar Devlet Hastanesinin ihalesinin bu yıl yapılacağını açıklayan Bulut: “hastane önemli evet biz hastanenin biran önce yapılabilmesi için çok mücadele verdik. Aslında geçmişte hastanemizin proje ihalesi yapılmıştı ama ihale projesini yapan firma yapamayınca iptal oldu. Geçen ay bununla alakalı hem strateji başkanını hem de sağlık bakanını bir araya getirdik. Allah nasip ederse bu yıl içerisinde muhakkak ve muhakkak biz Palu – Kovancılar Devlet hastanesinin ihalesini yapacağız.” dedi.