Milletvekili Ağar’ın Girişimleriyle Mağduriyet Sona Erdi

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar’ın girişimleriyle Ak Parti’nin hazırladığı torba yasa kabul edilmesiyle Elazığ Belediyesi ve Elazığ İl Özel İdare çalışanlarının yemek yardımı çözüme kavuştu.

POLİTİKA 2.07.2022 19:00:00 0
Milletvekili Ağar’ın Girişimleriyle Mağduriyet Sona Erdi

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar’ın girişimleriyle AK Parti Grubu tarafından hazırlanan kanun teklifinin torba yasa kapsamında TBMM’de kabul edilmesi neticesinde çalışanların yemek yardımına yönelik 2014 yılından buyana devam eden sorun ortadan kaldırıldı.

Belediye ve İl Özel İdaresi çalışanlarının mağduriyetinin giderilmesine yönelik sendikaların talebi doğrultusunda AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, sorunun çözümüne yönelik Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde girişimde bulundu.

Hazırlanan yasa teklifi, Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı KHK Değişiklik Yapılmasına Dair Teklifin 42. Maddesi kapsamında TBMM’ye sunulan torba yasaya dahil edildi.

Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, yaptığı açıklamada, Elazığ Belediyesi ve il Özel İdaresi çalışanlarının mağduriyetinin giderildiğini belirterek, hayırlı olması temennisinde bulundu.

Ağar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Elazığ Belediyemiz ve İl Özel İdaremizin çalışanlarına yapılan yemek yardımları konusunda Sayıştay zimmeti ile mağdur edilen arkadaşlarımızın sorunu, dün TBMM’de kabul ettiğimiz torba yasa ile çözüldü. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili kanun teklifinin hazırlanması sürecinde desteklerini esirgemeyen AK Parti grubumuzdaki çalışma arkadaşlarıma ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası eski başkanı Süleyman Akay; “Ak parti Elazığ Milletvekilimiz Zülfü Tolga Ağar’a, Belediye ile Özel İdare çalışanlarımız adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.