Milletvekili Ağar: “Son 20 Yılda, Mesleki Ve Teknik Eğitim Alan Öğrencilerin Sayısı %62 Oranında Yükseldi”

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alan AK Parti Elazığ Milletvekili Tolga Ağar, Ak Parti hükümetlerinin son yıllarda mesleki ve teknik eğitim konusunda seferberlik ilan ettiğini söyledi.

POLİTİKA 12.05.2022 16:24:00 0
Milletvekili Ağar: “Son 20 Yılda, Mesleki Ve Teknik Eğitim Alan Öğrencilerin Sayısı %62 Oranında Yükseldi”

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında toplandı. Genel kurulda AK Parti Elazığ Milletvekili, TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi ve AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı Marmara Bölge Koordinatörü Tolga Ağar, gündem dışı söz aldı.

Mesleki ve Teknik Eğitim konusunda görüş belirten Milletvekili Ağar, AK Parti Hükümetinin son yıllarda Mesleki ve Teknik Eğitim konusunda seferberlik ilan ettiğini kaydederek; “Ülkemiz Cumhurbaşkanımız liderliğindeki son yıllarda mesleki ve teknik eğitimde seferberlik ilan etti. bu çerçevede mesleki ve teknik eğitimi güçlendirme projesi 2005 yılında hayata geçirildi.” Dedi.

Mesleki ve teknik eğitime yönelik yapılan çalışmaları anlatan Ağar; “Proje kapsamında Mesleki ve Teknik eğitim kurumlarında eğitim gören öğrencilerine haftada 4 günü bulacak şekilde işletmelerde mesleki eğitim imkanı sağlanması imkanlarından binlerce öğrencilerin istifade etmesi. Mesleki eğitim kurumlarından mezun olup kendi işlerini kurmak isteyen öğrencilere faizsiz KOSGEP kredisi verilmesi ve hibe uygulaması yapılması gibi projeler hayata geçmiştir.” İfadelerini kullandı.

Tolga Ağar, son 20 yılda mesleki ve teknik eğitim alan öğrencilerin sayısının %62 oranında yükseldiğini belirterek; “mesleki eğitime yönelik özendirici teşvik sonucu rakamlarda teyit etmektedir. 2002 yılında mesleki eğitim verebildiğimiz öğrenci 1 milyonu bulmuyordu. Şuanda ülke ekonomisine eğitimiyle katkı vermeye hazırlanan öğrenci sayımız %62 oranında yükselmiştir.” Dedi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Ağar son olarak mesleki ve teknik eğitimi son derece önemsediklerini ifade ederek konuşmasını sonlandırdı.