Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal 2021 enflasyon tahminini duyurdu

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, 2021 yılının ilk enflasyon raporu sunumunu gerçekleştirdi. 2021 yılında küresel enflasyon üzerindeki risklerin ağırlıklı olarak yukarı yönlü olduğunun değerlendirildiğini ifade etti.

GÜNDEM 28.01.2021 19:41:00 0
Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal 2021 enflasyon tahminini duyurdu

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, 2021 yılının ilk enflasyon raporu sunumunu gerçekleştirdi. 2021 yılında küresel enflasyon üzerindeki risklerin ağırlıklı olarak yukarı yönlü olduğunun değerlendirildiğini ifade eden Ağbal, Merkez Bankası'nın 2021 ve 2022 yılı için enflasyon tahminlerini duyurdu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal, kurum olarak, enflasyon hedeflemesi rejimi çerçevesinde fiyat istikrarına odaklı para politikasını kararlı bir şekilde uygulayacaklarını bildirdi.

Ağbal, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Kanunu'nun 42'nci maddesi gereğince Bankanın faaliyetlerine ilişkin bilgilendirme sunumu yaptı.
Fiyat istikrarının, ekonomik birimlerin tüketim, yatırım ve tasarruf kararlarında dikkate almaya gerek duymadıkları ölçüde düşük bir enflasyon oranı olarak tanımlandığını belirten Ağbal, bunun son derece önemli olduğunu söyledi.