Maden Sahalarına Yönelik MARED'le bir araya gelindi

Elazığ Girişim Grubu A:Ş İstanbul’da temaslarında bu kez de Marmara Elazığlılar Vakfı ile bir araya geldi

GÜNDEM 6.03.2022 15:03:00 0
Maden Sahalarına Yönelik MARED

Maden ilçesinde bulunan maden rezervlerinin sahası, ihale süreci görüşüldü. Elazığlı STK temsilcileri ve iş adamlarının katıldığı toplantıda, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, maden rezervleri ve ihale süreciyle ilgili merak edilenleri katılımcılara aktardı.
Marmara Elazığlılar Vakfı başkanı Mahmut Karaman, önemli bir amaç için bir araya geldiklerini belirterek yatırımın önemine değindi. Karaman, “Bugün çok kıymetli bir amaç için buradayız, başkanımız sosyal medyadan da takip ettiğimiz kadarıyla çok müjdeli haberlerle geldi güzel ve olumlu sinyaller, olumlu bir kaynaktan bahsediyoruz Elazığ ekonomisine yansıması, Elazığ esnafının bu konuda bundan istifade etmesi bu anlamda da çok önemli bir yatırım olabilir, önemli bir fayda şehre sağlayabilir. O yüzden bizi kırmayıp geldiğiniz için teşekkür ederim.” dedi.

“TÜRKİYE’DE ŞİMDİYE KADAR KEŞFEDİLMİŞ EN BÜYÜK BAKIR MADENİ SAHASI”

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, madende yeni keşfedilen alanın Türkiye’de şimdiye kadar keşfedilmiş en büyük bakır madeni sahası olduğunu söyledi. Arslan, “Yeni keşfedilen alan Türkiye’de şimdiye kadar keşfedilmiş en büyük bakır madeni sahası. Bu özelliğiyle de gerçekten hem Elazığ’ımızın hem Türkiye’nin hem de sektörün hatta Dünyada madencilik sektörüyle uğraşan tüm madencilerin ilgisini çekmekte ve bu işi takip etmekteler. Bizlerde Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu çalışmaları yakinen takip ettik.” dedi.

“MADEN’DE BULUNAN SAHADA 35 MİLYON TONLUK BİR REZERV TESPİTİ SÖZ KONUSU”

Arslan, Maden’de ki sahada 35 milyon tonluk rezerve tespitinin olduğunu belirterek,  Türkiye’de şimdiye kadar bulunmuş en zengin bakır sahası olduğunun altını çizdi. Arslan, “İhale Maden sahasıyla ilgili kısıtlı değil aynı zamanda Adıyaman’da bulunan mevcut bakır sahalarının yanlarında olan iki sahada bu ihale sürecine dahil edildi. Elazığ Maden’de bulunan sahada 35 Milyon tonluk bir rezerv tespiti söz konusu. Minimum 1 Tenörle özellikle 4 Tenör arası değişen yoğunlukta madenin içinde bulunduğu polimetal dediğimiz içinde birden fazla maden türünü bulunduran bir yataktan bahsediyoruz.  Türkiye’de bulunmuş en zengin bakır sahası. Madenin içinde sadece bakır yok. Kobalt, Demir, Altın ve Gümüş’te yoğun bir şekliyle bu madenlerin içinde sahanın içinde bulunmakta.” dedi.