KUYUMCU BARHTURMUŞ "MADEN REZERVİ ELAZIĞ İÇİN PAHABİÇİLMEZ BİR FIRSAT"

15 yıldır kuyumculuk yapan Kardeşler Kuyumculuk sahibi Ali Barhturmuş, vatandaşın yatırımı, altına yapması ile ilgili düşünce ve önerilerini Ayışığı Gazetesine anlattı.

8.03.2022 18:09:00 0
KUYUMCU BARHTURMUŞ

Kardeşler kuyumculuk sahibi Barhturmuş, altının mantıklı bir yatırım olduğunu belirterek maden sahası için oluşturulan girişim grubunu desteklediğini ifade etti.

Kuyumcu Barhturmuş verdiği röportajda: "Türkiye’de altın fiyatları kırılgandır. Şuan ki Rusya-Ukrayna olayından dolayı altın, oldukça yükseliştedir. Bu durum düzelse dahi cüzi bir iniş olur. Bu yüzden uzun vade de altına yatırım yapmak gerekir. Çünkü altın, yatırımcısana devamlı kazandırmıştır." dedi.

Maden rezervine de değinen Barhturmuş: "Söz konusu saha ve bunun için oluşturulmuş girişimin, Elazığ'a katkısı büyük olacaktır. Yabancı şirketlere verilmemesi, Elazığ'daki yatırımcıların sahiplenmesi lazım fakat bu da büyük bir kapital gerektiriyor. Devlet desteğiyle olması, bu açıdan daha iyi olacaktır. Saha, memleketimiz için pahabiçilmez bir fırsattır." ifadelerini kullandı.