Kurban Bayramı’nda Elazığ’da 19 Bin 422 Kurban Kesildi

Tarım İl Müdürü Ali Kılıç, Kurban Bayramında Elazığ’dan farklı illere bin 725 hayvan sevkiyatının gerçekleştiğini söylerken Elâzığ’da büyükbaş ve küçükbaş olmak üzere toplam 19 bin 422 adet kurban kesildiğini açıkladı.

GÜNDEM 5.07.2023 09:00:00 0
Kurban Bayramı’nda Elazığ’da 19 Bin 422 Kurban Kesildi

Tarım İl Müdürü Ali Kılıç, Tarım İl Müdürlüğü’nün kurban bayramı süresince gerçekleştirmiş olduğu çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Tarım İl Müdürü Ali Kılıç, Elâzığ’dan İl dışına bin 725 hayvan sevkiyatının gerçekleştiğini söyleyerek: “Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak Kurban Bayramı süresince çeşitli denetimlerimizi devam ettirdik ve bu denetimlerde idari yaptırımlar uyguladığımız vatandaşlarımız da oldu. Elazığ bölgesel anlamda konumu itibariyle hayvan sevkiyatının en çok yapıldığı illerden bir tanesi. İlimizden farklı illere kurban bayramında kesilmek üzere gönderilen hayvan sayımız 1725 olarak gerçekleşti.” İfadelerini kullandı.
Kurban bayramında toplam büyükbaş ve küçükbaş olmak üzere 19 bin 422 adet kurbanın kesildiğini açıklayan Müdür Ali Kılıç: “il genelinde ilçeler dahil olmak üzere 2 bin 874 büyükbaş, 16 bin 548 küçükbaş hayvan olarak totalde 19 bin 442 adet hayvanımızı kurban ettik.” dedi.

Gıda denetimlerini kurban bayramında yoğun bir şekilde gerçekleştiğini ifade eden Müdür Kılıç, denetimlerle birlikte idari ceza yaptırımının uygulandığını söyledi.