Kovancılar Belediyesi Tarafından Tanıtım ve Açılış Programı Düzenlendi

Kovancılar Belediyesi tarafından tanıtım ve açılış programı düzenlendi. Açılış ve tanıtım programında Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar görev süreci içinde ilçeye kazandırdığı çalışmaları aktardı.

POLİTİKA 3.11.2023 19:00:00 0
Kovancılar Belediyesi Tarafından Tanıtım ve Açılış Programı Düzenlendi

Kovancılar Belediyesi’nin 5 yıl içinde hayata geçirdiği çalışmaların tanıtıldığı ve toplu açılışın gerçekleştirildiği bir program düzenlendi.  Kovancılar 15 Temmuz Demokrasi ve şehitler Meydanı’nda gerçekleşen Programa Kovancılar ilçesi Kaymakamı Mustafa Dilekli, Ak Parti Milletvekilleri, Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Belediye Başkanları, Parti üyeleri, STK Temsilcileri, Kamu Kurum Müdürleri ve Mahalle Muhtarları katıldı.

Program Kuranı Kerim Tilaveti ve İstiklal marşının okunması ile başladı.

2024 yerel seçimlerine hazır olduklarını ifade eden AK Parti Kovancılar İlçe Başkanı Rıdvan Koç, Belediye Başkanı Hacı Akpınar’a çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar, ilçede açılışı yapılan projeler ile ilgili bilgi vererek: “yaklaşık 20 civarında projemiz gerçekleşti ve sonuçlandı ilçemizin, halkımızın ve bölgemizin hizmetine sunuldu. Evladımız Yusuf Ataş Parkı bu parkımız belediyemizin imkanları ve hayırseverlerin, Çevre Bakanlığımızın desteğiyle bu hale geldi. Bakır binası olarak bilinen Çakırkaş bölgesinde bulunan 158 bin m2 büyüklüğünde Kovancılar Belediyesi Çakırkaş Millet Bahçesi. Kapı Açmaz Millet Bahçemiz buda bütün çalışmalar bittikten sonra yaklaşık 6 yıldır halkımızın hizmetindedir. Şükrü Kacar ismini taşıyan Elazığ Belediye Başkanlığı yapmış hocamızın ismini verdiğimiz, 2 mahallemize 3 okulumuza 2 yurdumuza ve 1 hastanemize yönelik hizmet veren parkımızın büyüklüğü yaklaşık 5 bin 600 m2 bu parkımızı da çok yönlü desteklerle ilçemize kazandırdık. Toplam 30 km ek kanalizasyon sistemini bitirip halkımızın hizmetine sunduk. DSİ Genel Müdürlüğü Elazığ Belediyesi ile yaptığımız çalışmalar sonucunda ilçemizin Hamzabey İçme Suyu Barajından su tahsisini de gerçekleştirdik. Kovancılar Palu İçme Suyu Arıtma Tesisinin ihalesi gerçekleştirildi. 127 km doğalgaz hattı, 8 bin 275 aile de doğalgaz kullanmaktadır. Elazığ Belediyesi gerçekten bize jest yaptı yeni kurduğu asfalt plentinin yerinde olan plenti bize verdi. Bizde onun kurulumuna geçen yıldan itibaren başladık. Kurulumunu yaptık şuanda sıcak asfalt üretecek duruma geldi. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.” Dedi.

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, yapılan hizmetleri hatırlatarak “bu ülkeye bir borcumuz var ve bu borcu ödemekten hiçbir zaman imtina etmeyiz” diye konuştu.

Başkan yıldırım: “ülkeye borcumuz var dedik bu borcu sadece siyasiler ve kurum amirleri olarak ödemiyoruz onların hassasiyetleri ve sorumlulukları çok daha fazla. Ama her bir vatandaşımız olarak bu ülkeye borcumuz var nerede olursak olalım bu borcu ödemekten itima etmemiz gerekir.” Dedi.

Ak Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı, yerel yönetimlerde yapılan hizmetin Partinin başarısını ortaya çıkardığını aktararak: “modern dönemde yerel yönetimlerde elde edilecek başarılar sadece yerelde kalmıyor adeta bir dip dalga oluşturuyor ve partimizin başarısını sağlıyor. Bu noktada Kovancılar Belediyesi Başkanıma teşekkür ediyorum birbirinden güzel hizmetleri bizlere anlattı. Laf üreten değil iş üreten bir AK Parti Belediyeciliğini hep birlikte gördük.” İfadelerini kullandı.

Kovancılar Kaymakamı Mustafa Dilekli yaptığı konuşmada, ilçede yapılan hizmetlerde emeği geçen herkese teşekkür etti.