Kaymakam Vural'ın azmiyle Sivrice TOKİ Konutlarına ve doğalgaza kavuştu

Elazığ’da 24 Ocak’ta meydana gelen 6.8’lik depremin merkez üssü Sivrice ilçesinde yapımına başlanan göl manzaralı 305 konut, 86 iş yeri tamamlandı.

GÜNDEM 26.12.2021 08:47:00 0
Kaymakam Vural

24 Ocak’ta meydana gelen 6.8’lik depremde Elazığ’da 37, Malatya’da 4 olmak üzere 41 kişi hayatını kaybetti, iki şehirde 25 binden fazla konut ise hasar gördü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un koordinesinde Elazığ’da 24 bin 83 konutun konutun inşa edilmesi için çalışma başlatıldı. Elazığ’ın yanı sıra depremin merkez üssü olan Sivrice ilçesi de bu süreçte yeniden inşa edildi.

TOKİ tarafından başlatılan birinci etap çalışmalarında 305 konut 86 iş yeri ve 2 caminin yapımı tamamlandı. Konutların ve iş yerlerinin kısa süre içerisinde hak sahiplerine teslim edileceği bildirildi. Hazar Gölü ve Hazar Baba Dağı'nın eteğinde yer alan Türkiye'nin en güzel ilçelerinden biri olan Sivrice, hak ettiği değeri görmeyi bekliyor. Sivrice halkı Kaymakam Yunus Emre Vural'ın girişimleriyle doğalgaza kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

“DEVLETİMİZİN GÜCÜYLE YEPYENİ BİR İLÇE KAZANDIRDIK”

Alt ve üst yapısıyla Sivrice’yi yenilediklerini söyleyen Kaymakam Yunus Emre Vural, “24 Ocak 2020 depreminden sonra sarsılan Sivrice ilçemizde yılsonuna doğru inşaat çalışmalarına başlanmıştı. Geçtiğimiz eylül ayının ortasından itibaren yıkımlar başlandı ve ilk inşaatlarımızın temelleri atıldı. Bugün itibariyle 305 adet konutun, 86 adet işyerinin ve iki adet caminin tamamlandığını söyleyebiliriz. Alt ve üst yapısıyla bütün bir Sivrice’yi yeniledik. Devletimizin gücüyle yepyeni bir ilçe kazandırdık. Bunun haricinde çeşitli oyun parkları, açık ve kapalı otoparklarıyla vatandaşlarımızın ihtiyaçları da düşünüldü. Şu anda ilçemizde doğalgaz var. Bu Sivrice için çok büyük bir haber. İlçemiz doğalgazına geçtiğimiz hafta itibariyle kavuşmuş oldu ve ilk olarak kamu binalarında doğalgaz yanmaya başladı. Vatandaşlarımız yakın zamanda evlerini teslim alacaklar. Onlarla beraber yepyeni bir ilçeye kavuşmuş olacağız” dedi.

“YENİLENEN MAHALLEMİZLE BİRLİKTE ŞU ANDA TÜRKİYE’NİN EN YENİ TURİZM BELDESİYİZ”

Sivrice halkının deprem ve ardından pandemi ile beraber çok büyük sıkıntılar yaşadığını aktaran Kaymakam Vural, "Burada evlere nasıl kavuşacakları konusunda bir fikirleri yoktu, önlerinde bir belirsizlik vardı. Ancak yavaş yavaş binalar yükselmeye başladıkça, boyanmaya ve çevre düzenlenmesi yapılmaya başladıkça vatandaşlarımızın memnuniyeti çok büyük oranda arttı. Vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu evlerden memnun. Hatta diğer mahallelerimiz de aynı şekilde etapların gelmesini bekliyorlar. Yenilenen mahallemizle birlikte şu anda Türkiye’nin en yeni turizm beldesiyiz, diyebiliriz” diye konuştu.