Kamu Sen Elazığ İl Temsilcisi Atilla Çerkez, Memur Sorunlarını Gündeme Taşıdı

Kamu Sen Elazığ İl Temsilcisi Atilla Çerkez, memur ve memur emeklisinin sorunlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

GÜNDEM 14.02.2024 16:00:00 0
Kamu Sen Elazığ İl Temsilcisi Atilla Çerkez,  Memur Sorunlarını Gündeme Taşıdı

Kamu Sen Elazığ İl Temsilcisi Atilla Çerkez, Memur ve memur emeklisinin sorunlarına ilişkin açıklamalarda bulunarak taleplerini iletti

Atilla Çerkez, memur emeklilerine ek ilave ödeme yapılması gerektiğini söyledi. Çerkez, “aldıkları maaşın %45’i kadar emekli maaş bağlanmaktadır. İlave ek ödemenin emekli maaşlarına yansıtılmaması bu oranı daha da düşürmüştür. Hükümetimiz 2024 yılını “Emekli Yılı” olarak ilan etmiştir. Mademki bu yıl Emekli Yılıdır öyleyse memur emeklilerinin durumu da mutlaka düzeltilmeli, ilave ek ödeme memur emeklilerine verilerek bu yoldaki ilk adım atılmalıdır” dedi.

Atilla Çerkez, Birinci dereceye gelen tüm memurların ek göstergeleri 3600’e yükseltilerek bu konunun çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi. Çerkez,” taşeron işçi çalıştırılması uygulamasına son verilmelidir “dedi. Çerkez, “Yerel seçime sayılı günler kala TBMM, çalışmalarına ara vermeden önce ekonomik gelişmelerin kamu çalışanları üzerinde yarattığı olumsuz etkilerin bertaraf edilmesi adına atılacak en önemli adım ek gösterge konusudur. Birinci dereceye gelen tüm memurların ek göstergeleri 3600’e yükseltilerek bu konu çözüme kavuşturulmalıdır. Kamuda yeniden giderek artış gösteren taşeron işçi çalıştırılması uygulamasına bir an önce son verilmelidir. Taşeron uygulamasının doğurduğu olumsuz sonuçları yakın zamanda yaşayarak gördük. Sorunun çözülmesi için büyük mücadeleler verdik” ifadelerini kullandı.