İş Adamı Mehmet Özeren, Elazığ OSB Başkanlığına Aday Olduğunu Açıkladı

MÜSİAD Elazığ eski il başkanı ve iş insanı Mehmet Özeren, Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığına adaylığını açıkladı.

EKONOMİ 25.12.2021 15:27:00 0
İş Adamı Mehmet Özeren, Elazığ OSB Başkanlığına Aday Olduğunu Açıkladı

İş insanı Mehmet Özeren, Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Özeren ve yönetimi basın mensupları ile buluştuğu toplantıda başkanlığa gelmesi durumunda yönetim kurulu ile birlikte yapacakları projelerden bahsetti.

Başkan Adayı Özeren yönetim kadrosunda, Yıldırım Karabulut, Mehmet Tatar, Mustafa Özbay ve Yusuf Altıntaş'ın yer aldığını söyledi.
 

Başkan Adayı Mehmet Özeren yaptığı açıklamalarda şunları kaydetti:

''Başkanlığa geldiğimizde ilk etapta burada bir enerji santrali kuracağız. Türkiye’ de Elazığ gibi enerji santrali olmayan sadece birkaç organize sanayi bölgesi vardır. Daha öncesinde enerji santrali için talepler olmasına rağmen bu konuda hiçbir adım atılmadı. Allah’ın izni ile geldiğimizde enerji santralini kuracağız çünkü burada devletin vermiş olduğu ciddi bir destek var. TKDK kurumunun enerji santralinin kurulması için yüzde 55 gibi bir oranda vermiş olduğu destek var. Bunu kurarken de organize sanayi bölgesi yönetimi olarak iş insanlarımızın yatırım yapması için teşvikte bulunacağız. Ayrıca bu projeyi yaparken de en küçük işletmemizin de ortak olabileceği bir hisse ortaya koyacağız. Rakamları yüksek tutarsak sanayi bölgesindeki fabrika sahibi arkadaşlarımıza, çalışanlarımıza kolaylık sağlayamayız.''

Batıda bulunan organize sanayi bölgelerinde ortaya koyulan güvenlik önlemlerini ele alan Özeren ''Batıda olan organize sanayi bölgelerine giren araçların girişte güvenlik merkezlerine ruhsatlarını bırakarak girerler, çıkarken ruhsatlarını alıp çıkarlar. Bizim organize sanayi bölgemize maalesef her taraftan kolayca giriş sağlanabiliyor. Girenler saat farketmeden istedikleri her eylemi gerçekleştirebiliyorlar. İkinci etapta organize sanayi bölgemizi tamamen güvenli bir alan haline getireceğiz. Belirli saatlerden sonra diğer alternatif giriş kapılarını kapatacağız ve sadece belli bir kapıdan giriş sağlanacak.

Yine yatırımcılarımızla istişare ederek kararlar alacağız. Çünkü bu yolda aldığımız her kararı sanayicilerimizle ciddi istişareler yaparak alacağız. Sanayi yönetimi olarak biz ‘yaptım, oldu, bitti’ gibi bir yönetim anlayışıyla hareket etmiyoruz. Bizler buradaki her insanın fikrini, değerlerini, önerilerini önemseyerek bu yola devam edeceğiz.'' dedi.