İrem Derici’nin Yerine Rafet El Roman Elazığ’da Sahne Alacak

Elazığ’da 30 Eylül tarihinde düzenlenecek olan Geleneksel Salçalı Köfte Festivali’nde sahne alacak olan Ünlü Sanatçı İrem Derici konseri iptal edildi. Yapılan toplantı sonrası Rafet El Roman’ın sahne alması kararlaştırıldı.

GÜNDEM 28.09.2022 10:30:00 0
İrem Derici’nin Yerine Rafet El Roman Elazığ’da Sahne Alacak

Elazığ Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası Başkanlığı tarafından 30 Eylül’de Geleneksel Salçalı Köfte Festivali düzenlenecek. Festivale sayılı günler kala festivalde sahne alacak olan ünlü sanatçı İrem Derici, Elazığ’daki bazı Sivil Toplum Kuruluşlarının gösterdiği tepki sonrasında iptal edildi. Elazığ Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası Başkanlığı tarafından bugün yapılan toplantı neticesinde; İrem Derici konserinin iptal edilmesinin ardından yapılacak olan Salçalı Köfte Festivali’nde Sanatçı Rafet El Roman Sahne alması kararlaştırıldı.

Gelen tepkiler üzerine konserin iptal edilmesine karar verdiklerini dile getiren Elazığ Lokantacılar Odası Başkanı Zülfü Tarhan: “bir kesim insanlar bu açığı artık Elazığ’ın değerlerini baltalamak adına burdan açığı yakalayıp sosyal medyada gündem yaptılar. Bazı siyasi partiler ve STK’lar kendilerince doğru bulmadığı için açıklama yaptılar. Bizde şehrimizin değerlerini göz önünde bulundurarak bu sanatçının iptaline kadar verdik.” Dedi.

Zülfü Tarhan davet edilen sanatçıların Elazığ’ı daha geniş kitlelere tanıtabilecek isimlerden seçilmesine gayret gösterdiklerini söyleyerek: “ulusal bazda sanatçı seçimi yaparken, ilimizi daha iyi tanıtmak için, Türkiye gündeminde olan sanatçıları tercih ediyoruz. İlimizi magazinsel anlamda Türkiye gündemine taşıma gayretindeyiz.” Dedi.

Tarhan, Elazığ’ın geçtiği zor süreçlerde de aynı duyarlılığı ve hassasiyetin gösterilmesini isterdim diyerek: “keşke şu şeyler için bir araya gelinip yapılan algı operasyonları, bu memleket deprem geçirdiğinde de bu duyarlılıkla yapılsaydı. Bu memlekette esnaflar pandemide dükkanlarını açıp evlerine ekmek götüremezken yine aynı duyarlılığı beklerdim. Bu süreçte şehrimizde yaşanan birçok sıkıntıda vatandaşlardan gelen sorunların göz önünde bulundurulmasında da aynı sağduyuyu beklerdim.” İfadelerini kullandı.