İletişim Lisesi’nin Taşınmaması İçin Yetkililere Seslenildi

Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin taşınacağı iddialarının ardından, Okul Aile Birliği Başkanı Hayrettin Karakaya, "İnşallah bu okul burada kalır” dedi.

GÜNDEM 8.04.2022 15:57:00 0
İletişim Lisesi’nin Taşınmaması İçin Yetkililere Seslenildi

Kamuoyunda, Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yerine yeni Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binası ve yeni öğretmenevi yapılacağı iddialarının ardından, lisenin taşınacağı öne sürülmüştü. Bu iddiaların ardından, öğrenciler ve eski öğrencilerle, öğrenci velileri, lisenin taşınma söylentilerine tepki göstermişti.

Bir grup lise mezunu eski öğrenci ve Okul Aile Birliği Başkanı Hayrettin Karakaya, Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin önünde toplanarak açıklamalarda bulundu.
Başkan Karakaya, ileri sürülen haberlerin ardından öğrencileri stres yaşadığını belirterek; “Okulumuzun gelişmesindeki en büyük etkenlerden birisi de kolay ulaşım imkânına sahip konumudur. İletişim Meslek Lisesi, sahip olduğu merkezi konumu itibariyle Elazığ’ın her mahallesinden öğrenci almaktadır. Her mahalleden tek araçla gelmek, hatta birçok mahalleden yürüyerek okula gelmek mümkündür. Bu durum okulun tercih edilmesinde büyük bir avantaj sağlamaktadır. Bu nedene Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yatırım programına alınmış bulunan İletişim Lisesinin yeni binasının mevcut yerinde yapılması büyük önem arzetmektedir. biz veliler, basında yer alan İletişim Lisesi binasının farklı bir yere yapılacağı haberlerini üzüntüyle takip etmekteyiz. Okulumuzun ulaşımı zor farklı bir yere taşınması ve bir mahalle okulu haline getirilmesi okula olan ilgi ve talebi düşürecektir.  Yerel ve ulusal medyaya nitelikli eleman yetiştiren böyle güzide bir okula iletişim alanında eğitim almak isteyen her öğrencinin kolay ulaşabilmesi çok önemlidir. Çünkü herhangi bir mahalleye yapılacak okulumuzun birkaç yıl içinde kapanmayla yüzyüze kalacağı birçok paydaş tarafın ifade edildiği gibi Okul Aile Birliği olarak ta tarafımızdan böyle değerlendirilmektedir.” dedi.