HÜDAPAR Elazığ 4. Olağan İl Kongresi Gerçekleştirildi

Hür Dava Partisi Elazığ 4. Olağan Kongresi yapıldı. Kongreye HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu da katıldı.

POLİTİKA 5.11.2023 18:00:00 0
HÜDAPAR Elazığ 4. Olağan İl Kongresi Gerçekleştirildi

HÜDAPAR Elazığ’da 4. Olağan kongresini gerçekleştirdi.

HÜDAPAR Genel Başkanı ZEKERİYA Yapıcıoğlu’nun katılımı ile gerçekleştirilen kongre Elazığ Belediyesi Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapıldı.

Kongrede HÜDAPAR’ın Elazığ İl ve İlçe teşkilatları siyasi parti ve STK temsilcileri ve parti üyeleri yer aldı.

Kongre Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve Divan Seçimi ile başladı. 

KAVAKLI: “ŞEHİT OLAN KARDEŞLERİMİZİN ŞEHADETLERİ MÜBAREK OLSUN”

HÜDAPAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı, Gazze’de yaşanan soykırımın durması için bir an önce İslam ülkelerinin birliğinin gerekli olduğunu ifade etti. Kavaklı, “Gazze’de yaşatılan katliamın acısını yüreklerimizde hissederek buruk bir şekilde kongremizi icra ediyoruz. Şehit olan kardeşlerimizin şehadetleri mübarek olsun rabbim yaralı kardeşlerimize şifa ihsan eylesin” dedi.

 

KAVAKLI: “ŞEHRİN KRONİKLEŞMİŞ SORUNLARINI GÜNDEME TAŞIDIK”

İl Başkanı Kavaklı parti olarak Elazığ’da yaptıkları çalışmalara değinirken, Elazığlının faydasına olacak her hizmetin arkasında durduklarını ifade etti. Kavaklı, “il, ilçe, belde ve köylerimizin maddi ve manevi değerlerine sahip çıkmaya çalıştık. Şehrin kronikleşmiş sorunlarını da gündeme taşıdık. Uluova Projesi’nin bir türlü hayata geçirilmemesini, Pertek Köprüsü’nün sürüncemede kalmasını kabullenmedik, çimento fabrikasının bulunduğu yerde halkımızın hayatını tehdit ettiğini, çevre kirliliğine neden olduğunu ve etrafındaki mahallerimizin gelişip büyümesinin önünde büyük bir set oluşturduğunu her platformda dile getirdik. İlin sanayisine eğitimine, sağlık sektörüne, ulaşımına, tarım ve hayvancılığına, inanç ve kültürel turizmine sahip çıkılması ve bir bütünlük içerisinde kalkınmasına dikkat çekerek gerekli girişimlerde bulunduk. Elazığ halkının faydasına olabilecek her türlü hizmetin arkasında durduk ve bundan sonrada durmaya devam edeceğiz” dedi.

YAPICIOĞLU: “FİLİSTİN, 30 GÜNDÜR ÇOK BÜYÜK BİR KATLİAM YAŞIYOR”

HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun gündeminde İsrail’in Filistin’deki halka yönelik zulmü vardı. Yapıcıoğlu bu vahşetin kendiliğinden durmayacağını söyledi. Yapıcıoğlu, “Filistin, 30 gündür çok büyük bir katliam yaşıyor. Televizyonlar günlerdir canlı yayın yapıyor bu canlı yayınlarda yapılan katliamlara yenilerin eklendiğini izliyoruz. Bu çocuklar büyüdüğünde onlar bir Yahudi öldürebilirler o yüzden bugünden 1 yaşındayken daha beşikteyken daha süt emerken öldürülmelerinde herhangi bir sakınca yoktur diyenler sayı 5 Bin’e 10 Bin’e çıktığında sırf bundan dolayı kana doymuş olduklarından dolayı duracaklar mı?, kendiliğinden duracak mı bu vahşet?” dedi.

YAPICIOĞLU: “ONLARIN GÜCÜ BİRAZDA BİZİM DAĞINIKLIĞIMIZDANDIR”

Hüdapar Genel Başkanı Yapıcıoğlu, İsrail’in saldırıları ile ilgili Batı ve İslam Coğrafyalarındaki ülkelerin tutumlarını eleştirdi. İsrail’in gücünü İslam ülkelerinin birlik olamamasından kaynaklandığını söyledi. Yapıcıoğlu, “Batı bu ikiyüzlülüğü gösterirken batıdaki ülkelerdeki halklar batı başkentlerini sokakları doldurarak gösteriler yapıyorlar, isyan ediyorlar bu vahşete. Müslümanlar ürkek, pek çok İslam ülkesinin başındaki idareci kendi halkına yabancı belki de nereden çıktı bu olaylar keşke bütün bütün Filistin işgal edilse oradaki mücahitlerin hepsi bir anda şehit olup gitse de bizde kurtulsak diyen çok sayıda idareci var maalesef. Onların gücü birazda bizim dağınıklığımızdandır” ifadelerini kullandı. 

YAPICIOĞLU: “TÜRKİYE’DEKİ AMERİKAN ÜSTLERİ KAPATILMALIDIR”

Yapıcıoğlu, Türkiye’nin istişare için Telaviv’deki Büyükelçisi’ni Ülkeye çağırmasının doğru bir adım olduğunu söylerken, farklı adımların da atılması yönünde çağrıda bulundu. Yapıcıoğlu, “Türkiye Telaviv’deki elçisini istişarelerde bulunmak üzere Ankara’ya çağırdı bu iyi yönde atılmış bir adımdır. Keşke Siyonist işgal rejimiyle diplomatik ilişkisi olan her bir ülke her bir İslam ülkesi en başta onlara düşüyor çünkü kendi diplomatlarını kendi elçilerini oradan çağırabilse. Diyoruz ki Türkiye’deki Amerikan Üstleri kapatılmalıdır. Siyonist işgal rejiminin, Siyonist terör şebekesinin Filistin’de, Gazze’de yaptığı bir soykırımdır insanlığa karşı bir suçtur. Uluslararası mekanizmalar harekete geçmekte isteksiz davranıyor. Belki de hiç geçmeyecekler bu mekanizmaları harekete geçirmek adına onları zorlamak oda kıymetli bir şeydir” dedi.

Kongre HÜDAPAR İl Başkan Yardımcısı Muhammed Kılıç’ın Faaliyet Raporunu okuması ile devam etti.