Hemşerimiz Mehmet Aktaş, İçişleri Bakan Yardımcılığı Görevine Atandı

Emniyet Genel Müdürlüğü görevini yürüten Elazığlı Mehmet Aktaş, İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine atandı.

POLİTİKA 22.06.2023 09:45:00 0
Hemşerimiz Mehmet Aktaş, İçişleri Bakan Yardımcılığı Görevine Atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla alınan atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Atama kararlarına göre bakanların yardımcıları belli oldu.

Yayımlanan kararnameye göre 2019 yılından beri Emniyet Genel Müdürlüğü görevini sürdüren Elazığlı Mehmet Aktaş, İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcılığı’na atandı.

MEHMET AKTAŞ KİMDİR?

Mehmet Aktaş 1968 yılında Elazığ’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden 1990 yılında mezun oldu. 1994 yılında Malatya Kaymakam Adayı olarak mülki idare amirliğine başladı. Adaylık sürecinde 8 ay süreyle İngiltere'de dil ve İngiliz Yönetim Sistemi ile ilgili eğitim aldı. Aksaray-Gülağaç, Malatya-Kuluncak, Muş-Hasköy, Düzce-Cumayeri ve Rize-Çayeli ilçelerinde Kaymakamlık yaptı.

2010-2014 arasında İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nde sırasıyla şube müdürü ve daire başkanı olarak görev yaptı. Şubat 2014 kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı görevine,  1 Haziran 2016 tarihli Valiler Kararnamesi ile Karabük Valiliğine atandı. 30/06/2017 tarihi itibariyle Şırnak Valiliği görevine başladı. 18 Temmuz 2019 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameyle Emniyet Genel Müdürü olarak atanan Aktaş evli ve 3 çocuk babasıdır. Elazığlı Mehmet Aktaş son olarak İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcılığı’na atandı.

         Ayışığı Gazetesi olarak Hemşehrimiz Mehmet AKTAŞ’ın başarılarının devamını temenni ederiz.