Hemşehrimiz Şuay ALPAY yeniden Milli Savunma Bakan Yardımcılığına atandı

En uzun Bakan Yardımcılığı görevini devam ettirmesi ile dikkat çeken Şuay ALPAY, 2023/308 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yeniden Milli Savunma Bakan Yardımcılığı görevine atanmıştır.

POLİTİKA 22.06.2023 16:20:00 0
Hemşehrimiz Şuay ALPAY yeniden Milli Savunma Bakan Yardımcılığına atandı

TBMM’de 24. ve 25. dönem AK Parti Elazığ Milletvekilliği yapan ALPAY, milletvekilliği süresince Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelikleri yapmış, AK Parti Genel Merkezinde de MKYK üyesi ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. 

Şuay ALPAY, başta Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi olmak üzere, Sivil Havacılık Yüksek Okulu, Diş Hekimliği Fakültesi, Bilim Merkezi, Arazi Toplulaştırması gibi projelerin yanında Elazığ Atatürk Stadyumu, Harput Dini İhtisas Merkezi gibi eserlerin proje başlangıç süreçlerine yaptığı katkılar ile Elazığ’ın beğenisini ve takdirini kazanmıştır. 

         İlk defa 2015 yılında atandığı Milli Savunma Bakan Yardımcılığı görevi esnasında, Fırat Üniversitesi, Teknokent ve Sanayii işbirliği süreçlerini destekleyerek önemli katkılar sağlayan ALPAY’ın, bunun yanı sıra savunma sanayii toplantılarının Elazığ’da yapılmasına ve İHA Merkezinin oluşturulmasına önemli katkıları olmuştur.

         Halen TUSAŞ (TAI)  Yönetim Kurulu Üyeliği ve NETAŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerini sürdüren ALPAY, 2018 Yılında Azerbaycan’ın Gence şehrinde düzenlenen Devlet töreni ile “üstün hizmet madalyası” ile onurlandırılmıştır.

         Ayışığı Gazetesi olarak Hemşehrimiz Şuay ALPAY’ın başarılarının devamını temenni ederiz.