HALUK LEVENT’İN YARDIM ELİ ELAZIĞ’A UZANDI

2019’da Yılında Elazığ’ın Arıcak ilçesi Karataş Köyü’nde elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangında 6 ev kullanılmaz hale gelmişti.

YAŞAM 29.05.2021 14:30:00 0
HALUK LEVENT’İN YARDIM ELİ ELAZIĞ’A UZANDI

Yaşanan afete kayıtsız kalmayan hayırsever Sanatçı Haluk Levent, sosyal medya üzerinden kurucusu olduğu AHBAP Derneği aracılığı ile hayırsever işadamlarına çağrıda bulundu. Bu çağrı üzerine toplanan 685 bin lira evlerin yeniden inşa edilmesi için gönderildi.

Karataş köyünde düzenlenen anahtar teslim törenine, Elazığ Valisi Erkaya Yırık, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Yıldız, Arıcak Kaymakamı Muammer Sarıdoğan, Arıcak Belediye Başkanı Ferit Yıldırım ve Sanatçı Haluk Levent katıldı. Düzenlenen törende inşa edilen evlerin anahtarları hak sahiplerine teslim edildi.

BU PARALAR BİZE BAĞIŞ YAPAN DOSTLARIMIZIN PARASIDIR

Ses sanatçısı Haluk Levent AHBAP Derneği aracılığı ile Arıcak ilçesi Karataş köyünde yaptırılan konutların teslim töreninde yaptığı açıklamada, toplanan paraların bağış yapan dostların olduğunu ifade ederek, “Arıcak Kaymakamımızla görüştük. Burada bir yangında Karakaş Köyü'nde 6 ev yanmış, 3 tane yukarıda ev vardı toplamda 9 evin onarımı belki de yeniden yapılması bizden destek istediler. Ben de 500 bin TL'miz var dedim ve onlar da yeterli olur dediler. Toplamda 685 bin Türk Lirası'nı mutlulukla yollamış olduk. Çünkü bu para bizim paramız değil, bu para bizlere bağış yapan dostlarımın parası. Zaten onlar depremde kullanın diye verdiler. Bizler de açık bir derneğiz ve bu parayı buraya getirip, burada masraf etmekten, evleri bugün burada teslim etmekten onlar adına çok gurur duyuyorum” diye konuştu.

TERTİBİM SAĞOLSUN

Elazığ Valisi Erkaya Yırık yaptığı açıklamada, tertibi olduğunu ifade ettiği sanatçı Haluk Levent’e duyarlı davranışından dolayı teşekkür ettiğini belirterek, “Vali Erkaya Yırık ise, “ Bir yangın oluyor, 6 hane etkileniyor ama buradan çok uzaklarda olan bir sanatçımız, sosyal duyarlılık göstererek bu insanların evlerini yapmak için harekete geçiyor. Bu ulvi düşüncesi dolayısıyla aynı yaşta olan tertibim Haluk Levent sağ olsun. Derneği vasıtasıyla hemen kendisine dert edinerek Arıcak'lı kardeşlerimizin, ailelerimizin evlerini inşa etmek için hayır kapısını açmış. Kendilerinin de belirttiği gibi makamın hiç önemi yok, önemli olan bununla dertlenmek. Sanatçımız da dertlenmiş ve neticede 1 milyon 200 bin liralık bir rakamı da hep birlikte oluşturarak 2019'un Kasım ayında olan afet sonrası 2021'in hemen ortasında evler artık inşa edilip, vatandaşlarımıza teslim edilmiş. Böyle duyarlı sanatçılarımız olduğu sürece bizim milletimiz tasalanmayacak, üzülmeyecek. Karakaş'ta yapmış olduğu bu güzel evlerden dolayı sanatçımız Haluk Levent'e teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu ve ailelere anahtarları teslim edildi.

Vali YIRIK ve protokol üyeleri gerçekleşen törenin ardından Arıcak Kadın ve Gençlik Merkezi’nin temelini attı. Temel atma töreninden sonra Vali Yırık, Arıcak Kaymakamlığını, esnafları, vatandaşları, korucular derneğini ve Erimli Belediyesini ziyaret etti.