Gazze'de son durum... İsrail ordusu, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'tan çekildi

İsrail İç İstihbarat Servisi Shin Bet’in eski Başkanı Ami Ayalon'dan itiraf niteliğinde açıklamalar geldi. Ayalon, "Askerlerimiz birkaç hafta önce işgal edilen yerleri yeniden işgal etmeye zorlanıyor" dedi.

DÜNYA 7.04.2024 11:30:00 0
Gazze

Dikkat çeken bir diğer gelişme ise CNN'in Biden-Netanyahu arasındaki özel telefon görüşmesinin detaylarını yazması oldu. Son olarak İsrail ordusu, Gazze'n güneyindeki Han Yunus'tan çekildiklerini duyurdu. İşte dakika dakika Gazze'de yaşananlar...

KASSAM TUGAYLARI: GAZZE SOKAKLARINDA YANACAKSINIZ!

Kassam Tugaylarının sosyal medya hesabından yapılan görüntülü açıklamada, "Gazze sokaklarına girebilirsiniz ancak savaşçılarımızın yılmaz kararlılığıyla her defasında sokaklarda yanacaksınız." ifadelerine yer verildi.

Açıklama metninin yanı sıra Kassam Tugaylarının İsrail askerleriyle çatışması ve İsrail ordusuna ait askeri araçların imha edilmesi görüntüleri paylaşıldı.

NETANYAHU, ATEŞKESİ BİR ŞARTA BAĞLADI

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'de 'zafere bir adım' kaldığını söyledi. AFP'nin aktardığına göre Netanyahu, ateşkes görüşmelerine ilişkin ise "Gazze'deki rehineler serbest bırakılmadan ateşkes olmaz" dedi.

İSRAİL ORDUSU HAN YUNUS'TAN ÇEKİLDİ

İsrail ordusu, 98. Komando Tümenini Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'tan çektiğini açıkladı. İsrail medyasına göre, Gazze’deki sivillerin bölgenin kuzeyine dönmesini engellemek için sadece Nahal Tugayı bölgede kalacak.

Haaretz gazetesinin haberine göre, Han Yunus'tan çekilme altı aydır İsrail'in Gazze'de yürüttüğü saldırılar nedeniyle yerinden edilerek Refah'a sığınan Filistinlilerin evlerine dönmesine olanak tanıyacak.

GAZZE'DE CAN KAYBI 33 BİNİ AŞTI

İsrail, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına ara vermeden 184 gündür devam ederken saldırılarda can kaybı da artıyor. İsrail güçlerinin, son 24 saatte gerçekleştirdiği 4 saldırıda 38 Filistinli hayatını kaybederken 71 sivil de yaralandı.

Saldırıların ardından enkaz altında kalanlar için başlatılan arama kurtarma çalışmaları da sürüyor. Ayrıca, Filistin Sağlık Bakanlığı İsrail’in Gazze Şeridi saldırılarına başladığı 7 Ekim’den bu yana hayatını kaybedenlerin sayısının 33 bin 175’e yaralıların sayısının ise 75 bin 886’a yükseldiğini açıkladı.