Fırat Üniversitesi’nde “Üniversite Sanayi İşbirliği” Programı Gerçekleştirildi

Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından “Üniversite Sanayi İşbirliği” programı gerçekleştirildi

GÜNDEM 24.03.2022 14:06:00 0
Fırat Üniversitesi’nde  “Üniversite Sanayi İşbirliği”  Programı Gerçekleştirildi

Atatürk Kültür Merkezinde ki programa, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Organize Sanayi Bölgesi Yön. Kur. Üyesi İzzet Özen, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Akpınar, KOSGEB İl Müdürü Şaban Yaşa, Öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Konuşmacı olarak katılan Saka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Saka, Saka Holding’in 1988 yılında aile şirketi olarak kurulduğunu belirterek, aylık 1800 ton üretim kapasitesiyle her çeşit örme boya ve baskı proseslerini gerçekleştirerek ülke ekonomisine katkı sağladıklarını söyledi.

Ramazan Saka, “Elazığ iline 150 milyon Euro luk dev tekstil entegre tesisini kurduk. Pamuğun hammadde olarak girdiği giysinin çıktığı tesisimizde 3 bin 500 kişi çalışıyor. Elektrik ve su dâhil tüm ihtiyacını kendisinin karşıladığı tesisimiz, Türkiye’de sayılı işletmeler arasında yer almaktadır. 2021 yılı içerisinde 50’dan fazla ülkeye 30 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Çoğunluğu yerli üretim makine olan ve yüzde 50 yapay zeka ile endüstri 4.0’ı 4.5’e çeviren eklemeler yapılan tam entegre tesiste hedefimiz, 2022’de 60 ve 2023’te ise 150 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirmek. 12 bin metrekaresi geri dönüşüm olmak üzere toplamda 162 bin metrekare alanda üretime devam eden tesisimizde giren pamuk, elbise olarak çıkıyor. Bünyemizde bulundurduğumuz 43 birimde kalifiyeli elemanlar yetiştirmede devam ediyoruz. Elazığ’daki diğer yatırımcılara da lokomotif görevi gören tesisimiz, teknolojisi, işleyişi ve büyüklüğü ile dünyaya örnek olma yolunda ilerlemektedir” dedi.

   Saka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Saka’ya, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş tarafından günün anısına plaket takdim edildi.

   Rektör Prof. Dr. Göktaş, şehre olan yatırımlarından dolayı iş insanı Ramazan Saka’ya teşekkür temennilerinde bulundu.

   Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Akpınar tarafından da Ramazan Saka’ya katılımlarından dolayı hediye takdim edildi.