FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖR PROF. DR. FAHRETTİN GÖKTAŞ’TAN AYIŞIĞI GAZETEMİZE ZİYARET

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş Ayışığı gazetemize nezaket ziyareti gerçekleştirerek Fırat Üniversitesinin başarıları hakkında açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 30.11.2023 15:00:00 0
FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖR PROF. DR. FAHRETTİN GÖKTAŞ’TAN AYIŞIĞI  GAZETEMİZE ZİYARET

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, ve Fırat Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Furkan Dilaver, Ayışığı Gazetemizi ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Göktaş, gazetemiz imtiyaz sahibi Mehtap Özer Seyran ve Elazığ Gastronomi Derneği Başkanı Harun Seyran ile bir araya gelerek gündeme ilişkin istişarelerde bulundu. Ayışığı Gazetesi'nin medya sektöründe önemli işlere imza attığını belirten Prof. Dr. Göktaş, başarılar diledi. Rektör Prof. Dr. Göktaş, Fırat Üniversitesi’nin bu yıl da Araştırma Üniversiteleri arasında yer aldığının altını çizerek bunun şehir için çok önemli olduğunu söyledi.


“ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA YER ALMAK ÇOK ÖNEMLİ”

2021 yılında Fırat Üniversitesi’nin YÖK tarafından Araştırma Üniversitesi seçildiğini belirten Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, “Üniversitemizin Türkiye’nin en iyilerinin yer aldığı Araştırma Üniversitesi arasında yer alması şehrimiz ve üniversitemiz için çok önemliydi. Bunu akademik ve idari personellerimizle birlikte başardık. 2022 yılında da Araştırma Üniversiteleri listesinde yer aldık. Şehrimize bir kez daha bir gurur yaşattık. Son olarak geçtiğimiz günlerde açıklanan Araştırma Üniversiteleri listesinde Fırat Üniversitesi bir kez daha yer aldı. Son üç yıldır bu listedeki varlığımızı sürdürüyoruz. Bu yıl başarı puanımızı geçen yıllara göre daha da artırdık. Türkiye’de 209 üniversite var. Araştırma Üniversiteleri listesinde ise 23 üniversite yer alıyor. Yani ülkemizin en iyilerinin yer aldığı bir liste. Bu listede yer almak büyük bir gurur, hem personellerimizin azmini artırıyor hem de Araştırma Üniversitesi seçilen üniversitelere sağlanan imkânlardan faydalanıyoruz. Kadroların artırılması konusunda üniversitemize katkısı var. Araştırma ve ar-ge çalışmalarına ayrılan bütçe de bu liste sayesinde artmış oluyor. Anadolu’da bulunan bir şehirde olup bu listede yer almak gerçekten çok önemli. Biz kıymetli personellerimizin çalışmalarıyla birlikte bu başarımızı sürdürüyoruz” dedi.

 

“FIRAT ÜNİVERSİTESİ 18.SIRADA”

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Göktaş, “Fırat Üniversitesi artık sadece Türkiye’de değil, dünya genelinde adından söz ettiren bir üniversite. Araştırma Üniversiteleri arasında yer almamızla birlikte ülkemizdeki akademik camianın tamamının dikkatini üniversitemize çektik. Ama sadece bu sıralama değil, açıklanan tüm sıralamalarda üniversitemizi hep yukarlara taşıma azmi içerisinde olduk ve bunun sonuçlarını da alıyoruz. Üniversitemiz Türkiye içerisinde açıklanan diğer sıralamalarda da ciddi yükselişe geçti. Örneğin URAP sıralama sonuçlarına göre Fırat Üniversitesi 2020 – 2021 yılı sıralamasında 24’üncü sırada yer alırken bu yıl 18’inci sıradayız. Yani son 3 yılda bu sıralamada 6 basamak birden yükseldik. Diğer birçok araştırmada da aynı şekilde sıralamamızı yükseltiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“FIRAT ÜNİVERSİTESİ, DÜNYA SIRALAMASINDA”

Dünya genelinde de Fırat Üniversitesi’nin başarısını artırdığını söyleyen Rektör Prof. Dr. Göktaş, “Fırat Üniversitesi dünya genelindeki sıralamalarda da yükselişini sürdürüyor. Birçok araştırma sonucunda dünyanın en iyilerinin yer aldığı ilk bin üniversite arasında bulunuyoruz. Dünya genelindeki bu başarımızı daha da artırmak istiyoruz” dedi.

 

“ZORU BAŞARIYORUZ”

Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, “Bu başarıları sağlamak tabi ki kolay değil, özellikle Anadolu’da yer alan bir üniversite iseniz çok daha zor. Sanayisi gelişmiş şehirlerdeki üniversitelerle yarışıyorsunuz. Büyükşehirlerde yer alan üniversitelerle yarışıyorsunuz. Bu nedenle başarı sıralamasında her geçen gün yükselirken aslında zoru başarıyoruz. Birçok sıralamada Anadolu’daki tek üniversite olduğumuzu görüyoruz. Bu önemli başarıların gerçekleşmesinde emeği geçen zoru başarmak için gayret gösteren tüm akademik ve idari personelimize yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

 

“HER YERDE FIRAT ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARISI KONUŞULUYOR”

Elazığ’ın Fırat Üniversitesi’yle gurur duyması gerektiğini belirten Rektör Prof. Dr. Göktaş, “Fırat Üniversitesi akademik ve idari personelle birlikte öğrencileriyle  50 bine yakın bir nüfusa tekabül ediyor. Üniversitemiz sağlamış olduğu bu başarılarla ülke ve dünya genelinde adından sıkça söz ettirirken şehrimizin de üniversitemizle gurur duyması üniversitemizi sahiplenmesi gerekiyor. Çok şükür biz bu konuda çok şanslıyız. Gittiğimiz her yerde vatandaşların Üniversitemizin başarılarını anlattığını görüyoruz. Bizleri ekibimizi personellerimizi tebrik ediyoruz. Örneğin il dışındaki Elazığlılar üniversitemizden bahsederken gözlerinin parladığını görüyoruz. Başarıdan büyük gurur duyduklarını görüyoruz. Şehrimizin üniversitesini sahiplenen, başarılarından gurur duyan, destek olan tüm hemşerilerimize de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

MEHTAP ÖZER SEYRAN, " PROF.DR.GÖKTAŞ BÜYÜK MÜCADELE EDİYOR" 

Rektör Prof.Dr.Fahrettin Göktaş'ın Ayışığı gazetemize yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren gazetemiz imtiyaz sahibi Mehtap Özer Seyran, "Göreve geldiği günden buyana Fırat Üniversitesi için yoğun çaba sarf eden başarılı üniversiteleri arasına yerleştirmeyi başaran Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş'ı tebrik ediyoruz. Kıymetli rektörümüzün başarılarının devamını diliyor, yaptığı nazik ziyaretten dolayı AYIŞIĞI Gazetesi adına çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.