FIRAT EDAŞ’TAN MESLEK LİSELİLERE İSTİHDAM DESTEĞİ

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (Fırat EDAŞ) arasında istihdam ve eğitim-öğretim faaliyetlerine dair iş birliği protokolü imzaland

EKONOMİ 5.04.2024 09:00:00 0
FIRAT EDAŞ’TAN MESLEK LİSELİLERE İSTİHDAM DESTEĞİ

 İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit ve Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. Müdürü Müjdat Çelik tarafından imzalanan protokol ile meslek lisesi-özel sektör iş birliğinin güçlendirilmesi ve nitelikli iş gücüne istihdam sağlanması hedefleniyor.

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş., sorumluluk sahasında sunduğu kaliteli ve kesintisiz enerji arzının yanında eğitim ve insan kaynağı yatırımlarıyla da yaptığı iş birlikleri ile sektöre öncü adımlarına bir yenisini daha ekledi.

Bu kapsamda Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. arasında istihdam, uygulama ve eğitim-öğretim faaliyetlerine ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. Müdürlük binasında düzenlenen imza törenine, Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. Müdürü Müjdat Çelik, Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. Kurumsal Yetkinlikler ve Eğitim Direktörü Selman Nair ve birim yöneticileri katıldı.

İmzalanan protokol ile meslek liseleri- özel sektör iş birliği kültürüne katkı sunmak, sürdürülebilir projeler geliştirmek ve meslek liselerinin ilgili bölümlerinden mezun olacak öğrenciler için istihdamda öncelik tanınması amaçlanıyor.

YİĞİT: MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİMİZİN İSTİHDAMI KONUSU BİZLER İÇİN ÇOK DEĞERLİ

Taraflar arasında eğitim, karşılıklı güvene dayalı sürdürülebilir iş ortamı oluşturmak, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinde iş birliği yapmak ve ortak projeler üretmenin esas hedef olduğu protokolün imza töreninde konuşan Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit “Çok kıymetli bir iş birliği için bir araya geldik. Gerek müdürlüğümüz gerekse meslek liselerimiz için özel sektörde faaliyet gösteren değerli kurumlarla attığımız ortak adımlar oldukça kıymetli. Bu kapsamda attığımız adımlar tüm meslek lisesi öğrencilerimizin geleceğe umut dolu bakabilmeleri için. Zira bu öğrencilerimizin istihdamı, mezuniyet sonrası sektörde kendilerine yer bulabilmeleri bizler için oldukça önemli. İmzaladığımız protokol ile bölgemizde faaliyet gösteren Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş.’ye nitelikli insan gücü sağlama noktasında destek vereceğimiz için oldukça mutluyuz. Her iki kuruma da hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerinde bulundu.

ÇELİK: ÖZEL SEKTÖR VE MESLEKİ EĞİTİM BİRBİRİNDEN AYRI DÜŞÜNÜLEMEZ

İmzalanan protokolden duyduğu memnuniyeti dile getiren Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. Müdürü Müjdat Çelik ise açıklamasında;

“Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. olarak Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yeni bir protokolü daha hayata geçirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Biliyoruz ki özel sektör ve mesleki eğitim

birbirleri için ‘olmazsa olmaz’ noktadalar. Teknolojinin hızla geliştiği günümüzde şirket olarak bizler de en ivedi şekilde bu gelişme uyum sağlamaya çalışıyoruz. Yeni teknolojileri takip ederek iş dünyasına nitelikli iş gücü kazandırabilmek amacıyla, bu iki oluşum arasında çok güçlü bağ kurmamamız gerekiyor. Beşerî sermayenin geliştirilmesi, ekonomide verimliliğinin artırılması ve sürdürülebilir büyümenin sağlanması için stratejik önem taşıyan Milli Eğitim, bizlere nitelikli insan kaynağı sağlamanın da yollarını açıyor. Önceliklerimiz arasına konumlandırdığımız genç ve nitelikli insan kaynağına erişim anlamında bu protokolün kritik öneme sahip olduğunu düşünüyoruz. Şirket olarak alandaki uzmanlığımız, yönetim kapasitemiz ve teknolojiye erişimimiz ile meslek liselerinde eğitim gören genç arkadaşlarımızın heves ve öğrenme istekleri birleşince ortaya kapsamlı ve kaliteli bir süreç çıkacağından şüphemiz yok.

Kurum misyonumuz da göz önünde bulundurulunca yaptığımız iş birliği, ortak projeler ve tecrübe aktarımları ile somut faydalar elde edeceğimize inanıyoruz. Öğrencilerin sadece teorik eğitimde kalmamasını, pratik eğitimle de iç içe olmasını ve bu sayede de ihtiyaç duyulan iş gücüne kaynak oluşturmayı hedefliyoruz. Sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikte, ufku açık gençlere bu protokol sayesinde imkanlar dahilinde istihdam desteği sağlayacak, yüz yüze ve dijital eğitimlerimiz ile hem motivasyonlarını hem de bilgi birikimlerini artıracağız. Bu vesile ile İl Milli Eğitim Müdürümüz Sn Mehmet Yiğit ve yönetim ekibine teşekkür ediyor, protokolün her iki tarafa da hayırlı olmasını diliyorum.” İfadelerine yer verdi.