ETSO Başkan Adayı Ali Şekerdağ seçim ekibini tanıttı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) başkan adayı Ali Şekerdağ, "Çok başarılı bir şekilde bu seçimide kazanacağımıza inanıyorum" dedi.

EKONOMİ 5.10.2022 17:26:00 0
ETSO Başkan Adayı Ali Şekerdağ seçim ekibini tanıttı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Asilhan Arslan’ın geçtiğimiz günlerde sağlık sorunları nedeniyle aday olmayacağını duyurması üzerine Elazığ TSO eski başkanlarından Ali Şekerdağ adaylığını açıklamıştı. 12 Kasım 2022 tarihinde gerçekleşecek oda seçimleri öncesi bir otelde düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulanan Şekerdağ, seçimi kazanacaklarına inandıklarını belirtti. Toplantıya, başkan adayı Şekerdağ’ın yanı sıra Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile iş adamları katıldı.
Seçimi kazanacaklarına inandıklarını belirten Elazığ TSO başkan adayı Ali Şekerdağ, "Adaylık konusu hiç aklımda olmayan bir düşünceydi. Asilhan başkanımıza Allahtan acil şifalar dinliyorum. İnşallah biran önce sağlığına kavuşur. Görev yapmak sadece sanayi ve ticaret odası başkanlığı yapmak değil. İnşallah onu daha yüksek görevlerde görürüz. İstediğimiz arzuladığımız desteği de her zaman vermeye ben şahsım olarak ailem olarak hazırız. Ticaret ve sanayi odası şehrin gerçekten çok değerli bir kurumu. Ticaret dünyasını temsil eden itibarlı gerçekten o itibarlı duruşunu devam ettirmek adına şehrin ihtiyaçlarını ve iş dünyasının ihtiyaçları yerine getirmesi adına gerek bürokrasi gerek devlet kültürü ve gerek şehirdeki bürokrasi ile alakalı çok iyi istişare ve ilişkiler içerisinde olması gereken bir kurum. Ben bunu Asilhan Arslan döneminde çok iyi yapıldığına şahit oldum. İnşallah bizimde amacımız ve gayemiz geçmiş dönemde zaten iki dönem ticaret ve sanayi odası başkanlığı yaptım o kurumda 6 kez üst üste seçime girdik. Allah bizi hiçbir zaman mahcup etmedi. Ticaret ve sanayi odasında hiç seçim kaybetmedik. Ben inanıyorum ki Allah’ın izniyle bu seçimde de çok başarılı bir şekilde seçimi kazanacağımıza inanıyorum" dedi.

Sağlık sorunlarından dolayı son anda adaylıktan çekildiğini ifade eden Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan ise, "Malumunuz Türkiye genelinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) bağlı 365 odanın seçim takvimiyle birlikte tüm illerde seçimler yapılmaya başlandı. Bizler de Elazığ TSO olarak aday olarak devam edeceğimizi ilan etmiştik. Tam seçim sürecine hazırlanırken sağlık sorunları nedeniyle bir seçim kampanyasını yürütebilecek sağlık altyapımızın olmadığını, aynı şekliyle devam edecek süreçte dört yıl boyunca mevcut sağlık sorunumuzun ne gibi sonuçlar doğurabileceğini bilmediğimiz için adaylık sürecinden çekilme kararı almıştık. Bizler hiçbir zaman ‘ben’ için yapmadık hep kentin refahı için çalışmalarımızı yürüttük. Önemli olan kişiler değil misyonlardır. Bizler inanıyoruz ki Ali Şekerdağ başkanlığında bu misyonumuz devam edecektir. Alınan kararın hayırlı olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu

“MECLİSİMİZDE ‘ALİ ŞEKERDAĞ BAŞKANLIĞIMIZLA YOL YÜRÜMEYE DEVAM ETMEK İSTİYORUZ’ KARARI ALINDI”

Asilhan Arslan: “Bugün burada olmamın üç ana sebebi var. Birincisi vefa. Biz 2018 seçimleri için başkanlığa niyetlenip yola çıktığımız zaman Ali Şekerdağ başkanım bizim yanımızdaydı. Bizim yanımızda durdu ve bize destek verdi. O duruştan dolayı biz kendisine teşekkür ediyoruz. İnanıyorum ki onu mahcup etmemişizdir. O bizim için değer. Şekerdağ ailesi ile biz akrabayız. Bir bağımız var. O da bizim için ayrı bir şeref. Bu birinci kısmı. İkinci kısmı, hep diyorum ya biz bir aile olarak, bütün olarak Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasını yürüttük. İstanbul’da tedavi gördüğüm dönemde adaylıkla alakalı süreçte devam edemeyeceğimiz söz konusu olunca; meclisimiz, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası meclisini temsil eden arkadaşlarımız hepsi ortak bir karar aldılar. Bu karar doğrultusunda Ali Şekerdağ başkanımızın adaylığını yeniden açıklaması hasebiyle bizler ekibimiz, bütün halde, kenetlenmiş halde ‘Ali Şekerdağ başkanlığımızla yol yürümeye devam etmek istiyoruz’ kararı alınmış ve bizde bu kararın neticesinde onların ortak kararına icabet ederek yine saygı duyarak bugün birlikteyiz” şeklinde konuştu.