Erdoğan en çok Kılıçdaroğlu ile yarışmak mı istiyor?

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilan edilmesi sürecinde CHP lideriyle birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da kazanan diğer bir isim mi oldu?

POLİTİKA 7.03.2023 13:40:00 0
Erdoğan en çok Kılıçdaroğlu  ile yarışmak mı istiyor?

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilan edilmesi şaşırttı mı?
İttifakın yol haritasının açıklandığı mutabakat metninde yer alan "İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları Sayın Cumhurbaşkanının uygun gördüğü zamanda ve tanımlanmış görevlerle Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanacaklardır" maddesine dikkat, "Akşener ile aralarında bu konuda kriz yaşanmıştı. Hem bunu savunup hem de seçimden sonra iki başkanı cumhurbaşkanı yardımcısı yaparak İstanbul ve Ankara’yı altın tepsi içinde AK Parti’ye ikram eder mi? CHP genel merkezindeki konuşması sırasında iki belediye başkanını yanına alması da bunlar benim belediye başkanlarım bunlarla ilgili kararı ben veririm demek değil miydi? soruları akla geliyor.
2024 yerel seçimleri geldiğinde Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı çağırıp ya belediye başkan adaylığı ya cumhurbaşkanı yardımcılığı birinden birini tercih edin diyebilir mi?