Erbakan’ın Katılımıyla, YRP Elazığ İl Başkanlığı 2. Olağan Kongresi Yapıldı

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanlığı 2. Olağan Genel Kurulu, Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan’ın katılımıyla gerçekleşti.

POLİTİKA 25.12.2022 18:00:00 0
Erbakan’ın Katılımıyla, YRP Elazığ İl Başkanlığı 2. Olağan Kongresi Yapıldı

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanlığı 2.Olağan genel kurulu yapıldı. Özel bir otelde düzenlenen kongreye Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcıları Ve Partililer Katıldı.

Kongrenin açılışında konuşan Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Ömer Ateş,  Ak Parti iktidarını ve Elazığ’daki uygulamalarını eleştirerek: “basit bir sulama projesini dahi yıllardır hayata geçiremeyen irade sayesinde Elazığ’da tarım bitme seviyesine gelmiştir. Elazığ dünyanın en büyük maden rezervine sahip olmasına rağmen ham madde çıkarmaktan öteye geçememiş buna bağlı olarak gelişme ve büyüme sağlayamamıştır. Elazığ’ın bu ve buna benzer ciddi sıkıntıları var. Refah Yol iktidarından sonra geçen 25 yıl boyunca Elazığ mevcut iktidara en yüksek oranda oy verip destek olmasına rağmen ne yazık ki bunun karşılığı hizmetleri alamadığı gibi Elazığ’a bir bakanlık dahi çok görülmüştür. Elazığ’a gösterilmeyen ilgi, alaka ve yatırımlar inşallah bizim iktidarımızda sağlanacaktır.” dedi.

İttifakları eleştiren Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz, Elazığ’dan 5 milletvekili çıkarmayı hedeflediklerini söyleyerek: “Allah razı olsun genel başkanımız şuanda bütün partileri Anadolu ittifakına milli selamet ittifakına davet ediyor, bütün Türkiye’yi kucaklıyor. Diğer partilere de şaşırıyoruz, yahu siz genel başkanınızı neden aday olarak çıkartmıyorsunuz? Neden başka partinin genel başkanını aday olarak ortaya çıkartıyorsunuz? Sizin kendinize güveniniz yok mu? Parti mi görmek istiyorsunuz, Cumhurbaşkanı mı görmek istiyorsunuz? İşte Elazığ, İşte Yeniden Refah Partisi, İşte Fatih Erbakan.” dedi.

Maden ilçesinde çıkan madenlerin yılardır ihraç edildiğini ifade eden Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sacit Günbey’de partilerinin iktidara gelmesi halinde madenleri işleyerek ihraç edeceklerini söyledi.
Elazığ’ın her zaman Erbakan hocanın yanında olduğunu ifade eden Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, bütün MYKY üyelerimiz Elazığlı olsa yine Elazığ’ın hakkını ödeyemeyiz dedi.

Erbakan: “zaman zaman Mehmet Altınözbey Bey ile de konuşuyoruz, diyorlar ki Sayın Genel Başkanım MKYK listesine bakıyoruz 3’te 1’ini Elazığ’dan yapmışsınız. Elazığ’ın nüfusu belli neden böyle oldu. Bizde diyoruz ki 100 MKYK üyesinin hepsini Elazığ’dan yapsak yinede Elazığ’ın hakkını ödeyemeyiz. Elazığ’ın Erbakan Hocamızı, Milli görüşü nasıl bağrına bastığını, Elazığ halkının imanını, inancını, sadakatini gördüğümüz zaman rahatlıkla söylüyoruz en büyük ağırlık MKYK’mızda Elazığ’dan onlara ait.” dedi.

Cumhur ve Millet ittifaklarının birbirinden farkı yok diyerek ittifakları eleştiren Genel Başkan Erbakan: “Eğer iktidardan memnunsan Cumhur ittifakına git, eğer iktidardan memnun değilsen Millet ittifakına git. Ama biz diyoruz ki ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Bu iki tarafından bir birinden temel konularda bir farkı yok ki neden bunları çıkartıp duruyorsunuz. Ne masa başındakilerden nede kasa başındakilerden bu ülkeye fayda gelmez. Bu milletin kurtuluşu milli görüştedir, Yeniden Refahtadır.” İfadelerini kullandı.

Tek listeyle gidilen genel kurulda üyelerinin tamamının oyunu alan Ömer Ateş, tekrar Yeniden Refah Partisi il başkanlığına seçildi.