ELGASDER, Ev Hanımlarına Elazığ’ın unutulmuş yemeklerinin uygulanması eğitimi düzenlendi

Elazığ Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Harun Seyran tarafından hazırlanan proje Ak Parti Kurucularından Necati Çetinkaya’nın himayelerinde TC İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum İlişkileri Genel Müdürlüğünce Prodes Projesi

GÜNDEM 26.11.2021 15:43:00 0
ELGASDER, Ev Hanımlarına Elazığ’ın unutulmuş yemeklerinin uygulanması eğitimi düzenlendi

“Elazığ Lezzet şöleni” devamı kapsamında 30 Ev Hanımlarına Elazığ’ın unutulmuş yemek eğitimi Elazığ Vali Yardımcısı Recep Gündüz ve Elazığ Sivil Toplumlar İl Müdürü Oğuzhan Ercan’ın öncülükleri ile gerçekleşti.

Elazığ’da, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından desteklenen AGAFED üyesi Elazığ Gastronomi ve Turizm Derneği Başkanı Harun Seyran tarafından “Elazığ Lezzet Şöleni Projesi”nin devamı olan “Ev Hanımlarına unutulmuş yemeklerimizin anlatılması ve yaptırılması. Hanımların el becerilerinin arttırılması ve gastronominin önemi ” kapsamında 30 ev hanımına yöresel yemeklerin anlatımı ve yapımı gerçekleştirildi. Eğitimde Kındik Köfte, Akıtma, Ağın Gelin Helvası ve İşgene anlatıldı, yapıldı ve tadımı gerçekleştirildi.
Fikirler, tavsiyeler ve uygulama ile gerçekleşen eğitimde, Elazığ’ın unutulmuş yemeklerinin yapımı ve tadımı yapıldı. Elazığ Vali Yardımcısı Recep Gündüz ve Elazığ Sivil Toplumlar İl Müdürü Oğuzhan Ercan yemeklerin tadımını yaptı. Elazığ Vali Yardımcısı Recep Gündüz, Ağın bölgesine ait olan akıtma, gelin helvasını ve içmeye ait Kındik Köfte, İşgeneyi çok beğendiğini belirtti. Elazığ Vali Yardımcısı Recep Gündüz, tek tek ev hanımları ile sohbeti içten samimi konuşması gözlerden kaçmadı.

 

Amacımız Harput Türk ve Osmanlı mutfak
kültürünü nesillere aktarılıp dünyaya tanıtmak

ELGASDER Başkanı Harun Seyran, eğitimle ilgili şunları söyledi: “Elazığ’ın unutulmuş yemekleri, Elazığ No:23 Mutfağının Yazarı Araştırmacı Gazeteci Yazar Şef Mehtap Özer Seyran’ın anlatımıyla gerçekleştirildi. Amacımız Harput Türk ve Osmanlı mutfak kültürünü nesillere aktarılıp dünyaya tanıtmak. Bu programa öncülük eden değerli Vali Yardımcımız Recep Gündüz beyefendiye, Sivil Toplumlar İl Müdürü Oğuzhan Ercan’a ve eğitim programına katılan 30 ev hanımına çok teşekkür ederim.” dedi.

 

Elazığ yemekleri çeşitlilik bakımından
gerçekten çok zengin

Sivil Toplumlar İl Müdürü Oğuzhan Ercan, “Sivil toplum derneklerimizin görevleri çok önemli. TC İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum İlişkileri Genel Müdürlüğünce Prodes Projesi kapsamında[r1]  “Elazığ Lezzet şöleni” devamı kapsamında 30 Ev Hanımlarına Elazığ’ın unutulmuş yemek eğitimini çok faydalı buldum. Elazığ yemekleri çeşitlilik bakımından çok zengin. Yapılan yemekler gerçekten birbirinden farklı ve lezzetli. Elazığ Gastronomi ve Turizm Derneği Başkanı Harun Seyran’ı ve bütün kadınlarımızı kutluyorum. Başarılar diliyorum” dedi.

 

Elazığ ve Harput yemeklerinin tanıtımını ve
nesillere aktarılmasını devlet olarak destekliyoruz

 Elazığ Vali Yardımcısı Recep Gündüz, “Elazığ Gastronomi ve Turizm Derneği tarafından yapılan çalışmalar çok önemli ve başarılı buldum. Bu sizin başarınız. Açıkçası Akıtma’nın yapılışını görünce benim memleketim Giresunda ki yemeğe benzettim. Tadına bakınca farklı olduğu anlaşıldı. Elazığ ve Harput yemeklerinin tanıtımını ve nesillere aktarılmasını devlet olarak destekliyoruz. Elazığ Gastronomi ve Turizm Derneği Başkanı Harun Seyran’ı ve burada bulunan bütün kadınlarımızı kutluyorum. Başarılar diliyorum” dedi.

Eğitim programına Elazığ İçme Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Vesile Üstündağ ve Ağın Kooperatifi Kadın Girişimcileri Başkanı Samiye Genç ve üyeleri de katıldı.


 [r1]