Elazığ'da Yıldırım Şirketler Grubu tarafından "Dijital Ekonomide Kadının Güçlenmesi Elazığ 4.0" programı düzenlendi

Elazığ'da Fırat Üniversitesi ve Yıldırım Şirketler Grubu tarafından 'Dijital Ekonomide Kadının Güçlenmesi, Elazığ 4.0' Projesinin tanıtımı yapıldı.

EKONOMİ 5.03.2024 16:00:00 0
Elazığ

Elazığ'da Fırat Üniversitesi ve Yıldırım Şirketler Grubu tarafından 'Dijital Ekonomide Kadının Güçlenmesi, Elazığ 4.0' Projesinin tanıtımı yapıldı. Yıldırım Grubu, 56 ülkede 25.000'in üzerinde çalışanı ile 9 farklı sektörde faaliyet gösteren küresel bir şirketler topluluğu olarak sosyal sorumluluk bilinciyle ve topluma değer katan çalışmaları destekleme misyonuyla hareket ediyor. 
Ramada otelde düzenlenen programda, kadın istihdamının düşük olduğu teknoloji alanında,  kadınların iş hayatına güçlü bir başlangıç yapması için onlara eğitim, staj ve iş imkanı sağlayacak bu alanda kadın istihdamını artırmayı amaçlıyor. 
Yıldırım Vakfı Direktörü Zeycan Rochelle Yıldırım, yaptığı açıklamada, Vakıf olarak toplumsal cinsiyet eşitliği başlığı altında, kadına yönelik şiddetle mücadele ve kadının ekonomik olarak güçlenmesine yönelik çeşitli çalışmalara yoğunlaştıklarını söyledi. Yıldırım, ‘’Güçlü iş birlikleri ve gönüllülük ilkesi ile hayata geçirilen  'Dijital Ekonomide Kadının Güçlenmesi, Elazığ 4.0'  Programı'nın ülkemizin genç kadınlarının teknoloji sektöründe kendilerine güvenle ilerlemelerine destek olacağına ve onların da ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına katkıda bulunacağına içtenlikle inanıyoruz. "Türkiye'de toplam istihdamın yüzde 30'unu kadınlar oluşturuyor. Erkek egemen olan teknoloji sektöründe kadınların varlığının güçlendirilmesi için buradayız. Bu projeler için Türkiye'nin batı bölgeleri seçilir ama biz özellikle Elazığ'ı seçtik. Çünkü burada harika bir potansiyel var. Kız öğrenciler öncelikle Eti Krom'da staj yapacaklar, sonrasında da proje eğitimlerine katılacaklar. Başarılı olanlara ise Yıldırım Grup bünyesinde iş teklif edeceğiz.  " dedi.
Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Bahar Demirel, ''Dijital Ekonomide Kadının Güçlenmesi ve Elazığ 4.0 Projesinin tanıtım toplantısını gerçekleştirdik. İlk etapta bilişim alanında ki kız öğrencilere kariyer fırsatlarını sunmayı amaçlayan, uzun vadede ise kadınların finansal güçlenmesine katkıda bulunmayı ve dijital platformlarda kadın temsil oranının artmasını sağlamayı hedeflemektedir. Bu proje, teknoloji fakültemiz Fırat Üniversitemiz ve Yıldırım Holding Şirketler grubunun ortak evladıdır. Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi, 7+1 eğitim programını ilk kez hayata geçiren, iş yeri eğitimi dersiyle öğrencilerini farklılaştıran bir fakültedir. Elazığ 4.0 kız çocuklarımızın verimli çıktılarla sonuçlanacağına ve çok fazla iş imkanı bulacaklarına inancımız tamdır'' diye konuştu.
Program, soru cevap ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.