Elazığ’da “Sağlık Turizmi Çalıştayı” Gerçekleştirildi

Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi, Fırat Üniversitesi, UASTED, Baysal Sağlık Turizmi Ve Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü’nün destekleriyle Enternasyonal Turizm Ve Sağlık Turizmini Geliştirme Derneği tarafından gerçekleşti

YAŞAM 6.07.2022 15:00:00 0
Elazığ’da “Sağlık Turizmi Çalıştayı” Gerçekleştirildi

Enternasyonal turizm ve sağlık turizmini geliştirme derneği tarafından Elazığ’da Sağlık Turizmi Çalıştayı gerçekleştirildi.

2 gün sürecek çalıştayı Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi, Fırat Üniversitesi, UASTED, Baysal Sağlık Turizmi ve Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü destekliyor.

Çalıştayın ilk gününde toplantıya Elazığ protokolü, ilgili kurum müdürleri, iş adamları ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen akademisyenler katıldı.

SOLMAZ: “YOL HARİTASI OLUŞTURABİLMEK AMACINDAYIZ”

Enternasyonal Turizm ve Sağlık Turizmini Geliştirme Derneği Başkanı Murat Solmaz, Elazığ sağlık turizmini geliştirmek için çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Solmaz, “İnşallah bugün bu toplantı vesilesiyle Elazığ’ın mevcut sağlık turizmi potansiyelini belirleyip gerek medikal gerek termal gerek diğer konularda bir yol haritası oluşturabilmek amacındayız” dedi.

TUNA: “ÇALIŞMALAR ÇOK DEĞERLİ”

Prof. Dr. Muharrem Tuna, çalıştayın faydalı olacağına inandığını dile getirdi. Tuna, “Elbette ki çalışmalar çok değerli ancak bu çalışmaların tozlu raflarda eskimemesi için özellikle karar alıcıların bu konuyla ilgili olarak ilk ağızdan bilgilendirilmesinde yarar var ben özellikle buradan Sayın Vali Yardımcıma, Sayın Belediye Başkan Yardımcıma, Sayın Rektör Yardımcıma diğer daire müdürlerine özellikle yarın açılış konuşmalarından sonra gerçekleşecek sonuç raporunun okunması aşamasında Sayın Valimizin, Sayın Belediye Başkanımızın, Sayın Ticaret Odası Başkanımızın, Sayın Rektörümüzün ve ilgili tüm karar alıcıların burada bulunmasının çok yararlı olacağını düşünüyorum. Eğer bu konuyla ilgili olarak da sayın karar alıcılarımızın sayın ilin yöneticilerini bilgilendirirseniz çok mutluluk duyacağız” dedi.

ÇUBUK: “TİCARET BAKANLIĞI’NIN SAĞLIK TURİZMİ KURULUŞLARINA SAĞLADIĞI DESTEKLER VAR”

Fırat Kalkınma Ajansı Uzmanı Muhammed Çubuk,  bakanlık tarafından sağlık turizminin desteklendiğini ifade etti. Çubuk, “Şimdi sağlık turizmine yönelik özellikle Ticaret Bakanlığı’nın Türkiye’deki yerleşim sağlık turizmi kuruluşlarına sağladığı bazı destekler var bu destekler 2015’de 2015 8 sayılı döviz kazandırıcı hizmet ticaretinin geliştirdiği karar kapsamında destek yayınlıyor” dedi.

GÜRGÖZE: “AMACIMIZ İLİMİZDE SAĞLIK TURİZMİN GELİŞTİRİLMESİNE YÖNELİK MEVCUT POTANSİYELLERİMİZİ TESPİT ETMEK”

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü Şube Müdürü Dr. Ramazan Gürgöze, çalıştayın amacının Elazığ’ın sağlık turizmindeki potansiyeli değerlendirmek olduğunu söyledi. Gürgöze, “Bu kapsamda ülkemizde ve ilimizde sağlık turizminin önemini vurgulamayı, ilimizde sağlık turizmin geliştirilmesine yönelik mevcut potansiyellerimizi tespit etmeyi, ilimizde sağlık turizmi kapsamında yapılacak olan çalışmaları belirlemeyi ve bu değerlendirme sayesinde ildeki tüm kurumlarda koordinasyon içerisinde çalışarak ilimize ve ülke ekonomisine katma değerler sağlayacak projeler üretmek adına elimizden geleni Sağlık Müdürlüğü olarak tüm paydaş kurumlarla beraber iş birliği içerisinde çalışmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

BİLGİNOĞLU: “CİP TERMAL SUYU SAĞLIK TURİZMİNE YÖNELİK ÇOK BÜYÜK BİR HAMLE OLACAK

Elazığ Belediyesi başkan yardımcısı Nazif Bilginoğlu, Elazığ Belediyesi’nin termal ve sağlık turizmine katkılar sunduğunu belirtti. Bilginoğlu, “Elazığ Belediyesi Sayın Belediye Başkanımızın ilk döneminde Cip’te yapılan çalışmanın MTA tarafından Elazığ’a vurulmuş kuyunun başkanlığımızın ilk dönemi olmasına ve o anda Elazığ Belediyesi yine tüm kamuoyu bilmekte çok borç yüküyle devralmış olmamıza rağmen o kuyunun Elazığ’ın çok önemli bir projesi olduğunu o gün anlayarak evvel öncelikte o termal kuyuyu Elazığ bünyesine almış bulunmaktaydı o gün. Yani yaklaşık 2 buçuk yıl önce o kuyunun işletmesi tamamen Elazığ Belediyemizin. Cip termal suyunun geleceği ve şuandaki o bölgede kurulacak kaplıcanın imar planı 500 dönümlük alanda 50 hektarlık alanda imar planımız var su burada değerlendirilecek. Bu inşallah bölge kazandırıldığında tamamen istihdama yönelik ve özellikle de sağlık turizmine yönelik çok büyük bir hamle olacak inşallah. Bu suyu inşallah Elazığ’ımıza en kısa sürede sağlık turizmi alanında kazandıracağız” dedi.

Elazığ Sağlık Turizmi Çalıştayı, Perşembe günü de devam edecek.