Elazığ’da, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde (KTSÜ) sahte diploma aldığı iddia edilen kaç Doktor, Diş hekimi ve veteriner var?

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi 2016 yılında kuruldu. Diş Hekimliği, Tıp, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Sağlık Bilimleri, Eczacılık ve Veteriner Fakültesi’yle eğitim veren üniversite bünyesinde iki ayrı yüksekokul...

GÜNDEM 7.05.2024 23:22:00 0
Elazığ’da, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde (KTSÜ)  sahte diploma aldığı iddia edilen kaç Doktor, Diş hekimi ve veteriner var?

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi 2016 yılında kuruldu. Diş Hekimliği, Tıp, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Sağlık Bilimleri, Eczacılık ve Veteriner Fakültesi’yle eğitim veren üniversite bünyesinde iki ayrı yüksekokul bulunuyor. Peki, Elazığ’da bu üniversiteden mezun iddia edilen kaç Doktor, Diş Hekimi ve Veteriner bulunuyor?

MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal’ın eşi Ece Uysal’ın kurduğu Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde (KTSÜ) sahte diploma üzerinden yolsuzluk yapıldığı belirlenmiş ve üniversitenin küçük ortağı ve Genel Sekreteri Serdar Gündüz tutuklanmıştı. Gündüz, sahte not girişleri yapılarak 600’ü aşkın kişiye sahte diploma verdiğini itiraf etmişti.

Gazimağusa Polis Müdürü Mahmut Barış Sel de başkent Lefkoşa’da çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

 Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi 2017 yılında da üniversite Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından akredite edilerek denklik aldı. Yani bu üniversitede mezun olanların diplomaları Türkiye’de de kabul görüyor, hekimlik yapabiliyorlar. 

Elazığ’da Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesinden mezun kaç Doktor, Diş Hekimi ve Veteriner bulunuyor? Hangi hastanelerde, kurumlarda görevlendirilmiş?