Elazığ’da Binlerce Kişi Filistin İçin Yürüdü

Elazığ’da binlerce vatandaş Filistin için bir araya geldi. Kılınan gıyabi cenaze namazının ardından yürüyüş gerçekleştirildi.

DÜNYA 10.12.2023 17:00:00 0
Elazığ’da Binlerce Kişi Filistin İçin Yürüdü

İsrail’in Gazze’yi işgali ve uyguladığı zulmü protesto etmek amacıyla Elazığ El-Aksa tarafından protesto yürüyüşü düzenlendi.

İlk olarak ikindi namazı sonrasında İzzetpaşa Cami’nde gıyabi cenaze namazı kılındı. Cenaze Namazını İl Müftüsü İrfan Üstündağ kıldırdı.

Ardından binlerce kişi İzzetpaşa Camii’nden Cumhuriyet Meydanı’na kadar tekbir getirip sloganlar atarak yürüdü.

Yürüyüşe Elazığ’da faaliyet gösteren STK’lar siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kalabalık adına konuşma yapan Memur-Sen İl Başkanı İbrahim Bahşi, “Siyonist işgal rejiminin tetikçiliğini yaptığı ABD’nin silahları tedarik ettiği İngiltere, Fransa, Almanya’nın arka çıktığı yüzyılın soykırımı tüm dünyanın gözü önünde gerçekleşiyor. Gazze, kelimenin tam anlamıyla kan gölünde boğuluyor. 7 binden kardeşimiz şehit edildi. Binlercesi enkaz altında, 7 binden fazla bebek öldürüldü, 4 binden fazla kadın şehit edildi. 45 binden fazla yaralımız var. 250 bine yakın bina onlarca okul ve hastane yerle bir edildi” dedi.

Daha sonra Abı Hayat Yönetim Kurulu Üyesi Abdülbaki Çağatay tarafından Filistin’de hayatını kaybedenler için dua edildi.

Filistin’de yaşananlara karşı Her itirazın çok önemli olduğunu söyleyen Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Gazze’de Müslümanlığın, İnsanlığın öldüğünü dile getirdi.  Yıldırım böylesi yürüyüşlerin yanı sıra alınan boykot kararlarına katılımın da gerekli olduğunu ifade etti. Yıldırım, “Her direniş çok kıymetlidir, her itiraz çok kıymetlidir. Sesimiz çıktığı kadar, yüreğimiz yettiği kadar bu tepkimizi yükselterek devam etmek zorundayız bu bizim insanlığımızın gereği, bu bizim Müslümanlığımızın gereği. Gazze’de sadece çocuklar ölmüyor, Gazze’de sadece kadınlar ölmüyor, Gazze’de Müslümanlık, insanlık ölüyor. Dolayısıyla bunları unutmadan gecemizi, gündüzümüzü duayla birlikte bu itirazlara, mitinglere katılarak göstermek zorundayız. Diğer bir önemli konuda boykot meselesi. Gerçekten bunların ana beslenme kaynakları yani İsrail’in ana beslenme kaynağı ticarettir. Bu ticaretin yolunun kesilmesi ya da bu kan emici beslenmenin durması için boykota çok ciddi anlamda katılmamız lazım. Küçük büyük demeden her türlü boykot çok kıymetlidir ben tüm kardeşlerimin bu konuda duyarlı olacağını düşüyorum” dedi.

Eski MHP Elazığ İl Başkanı Raif Çiçek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Filistin’de yaşananlara karşı söylemlerine kulak vermek ve bu doğrultuda hareket etmenin önemli olduğunu kaydetti. Çiçek, “Sayın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Sayın Devlet Bahçeli Bey’i arkasında yürümek onların yanında durmak onların mesajlarına iyi kulak verip ona göre hareket etmek kanaatindeyiz. Devletimiz ve onun başında duran Cumhurbaşkanımız ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin güzide lideri Devlet Bahçeli bu konuda üzerine düşenleri yapmaktadırlar” dedi.