Elazığ'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinlikleri

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Elazığ’da anıta çelenk koyma töreni düzenlendi.

GÜNDEM 23.04.2024 11:00:00 0
Elazığ

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM'nin 104. açılış yıl dönümü dolayısıyla Valilik Meydanı'nda tören düzenlendi.

Düzenlenen törene, Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, eğitim camiasında görev alan idareciler ve öğrenciler katıldı.

Tören çerçevesinde Atatürk anıtına çelenk konuldu.

Ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okunarak bayrak göndere çekildi.

Program Yakup Kılıç Spor Salonu'nda devam etti.

Törene, Vali Ömer Toraman, 8. Kolordu Komutanı Tümgeneral Tamer Atay, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, İl Emniyet Müdürü Adnan Karayel, kurum müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, Milli Egemenlik şuurunun devam ettirilmesi için çocukların çağın gerekliliği doğrultusunda yetiştirilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Programda, öğrenciler günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yaptı, şiirler okudu, çeşitli gösteriler sundu.

Gösterilerin ardından program 23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yarışmasında dereceye girenlere ödüllerin takdimi ile sona erdi.

Elazığ'da Atatürkçü Düşünce Derneği, üyeleri ile birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı'na karanfil bıraktı.

Atatürkçü Düşünce Derneği’nden yapılan açıklamada; “23 Nisan, Türkiye Milli Tarihi'nin dönüm noktası, yedi düvelin memleketi işgaline karşı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni meydana getirme, işgale karşı durmanın başlangıç tarihidir. 104 yıl önce bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları önderliğinde Yüce Türk Milletince, Büyük Millet Meclisi Ankara'da toplanmış milletin geleceği için adım atmışlardır. Bugün, emperyalist işgalci, güçlerin planlarında bir değişiklik yoktur.  Köle olarak onlara hizmet etmemizi istemektedirler. Ülkemizin bugünkü sorunları Atatürk ilke ve inkılaplarından taviz vermemizin sonucudur. Yüz yıl önceki sorunlarımız ile bugünkü sorunlarımız aynıdır. Türkiye Cumhuriyeti büyüktür, bu sorunları Atatürkçü Düşünce ile kolaylıkla aşabilir. Gün, çocuklarımız, torunlarımız geleceğimiz için daha müreffeh bir Türkiye için bize emanet edilen Meclise sahip çıkma zamanıdır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramımız kutlu olsun.” Denildi.

Öte yandan İyiliğe Uçanlar Anaokulu’nda da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, geleneksel oyunlarla kutlandı.

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ve beraberindeki İl Başkan Yardımcıları ve yönetim kurulu üyeleri Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Sevgi Evleri Çocuk Yuvası’nda kalan öğrencileri ziyaret ederek, onların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı, çocuklara çeşitli hediyeler takdim etti.

Ziyaret sonrası bir açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Yıldırım, "Sevgi Evleri, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza aile ortamı sağlayarak, geleceğe umutla bakan nesiller yetiştirilmesinde hizmet veren önemli bir kuruluş. Bu kurumlarda büyük bir özveri ile çalışan ve emek sarf eden bütün çalışanlarımıza teşekkür ediyor, çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum" ifadelerini kullandı.