Elazığ Yemekleri Dünyaya Tanıtılacak

Elâzığ’da “Eskimeyen Elazığ Yemekleri Ve Deprem Yaralarının Gastronomi İle Sarılması” çalıştayı düzenlenecek. Açılış yarın yapılacak.

YAŞAM 25.11.2023 16:00:00 0
Elazığ Yemekleri Dünyaya Tanıtılacak

Elazığ'da 26 Kasım Pazar günü “Eskimeyen Elazığ Yemekleri Ve Deprem Yaralarının Gastronomi İle Sarılması” çalıştayının açılışı gerçekleşecek.

Elazığ Belediyesi ve Elazığ Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği ortaklığında yürütülen program, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından destekleniyor. 

Düzenlenecek etkinliğe Ak Parti Kurucular Kurulu üyesi, eski Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya ile birlikte çok sayıda Milletvekili, bürokrat ve sivil toplum örgütü temsilcileri katılacak.

Etkinlik için şehir dışından çok sayıda Gastronomi yazarı, YouTuber, akademisyen ve ünlü aşçıların Elazığ‘a gelmesi bekleniyor.

Elazığ Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Harun Seyran, “Elazığ Belediyesi, Elazığ Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği tarafından ortak yürütülen TC. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından desteklenen, bütün sektörel paydaşların, akademisyenlerin, gastronomi yazarlarının ve başarılı şeflerin katılımıyla hayata geçirilen  “Eskimeyen Elazığ yemekleri ve depremin yaralarının gastronomi ile sarılması çalıştayı” çok değerli devlet büyüğümüz M.Necati Çetinkaya’nın önderliğinde Elazığlılar ve misafirlerimiz ile gerçekleştireceğiz.” dedi.