Elazığ TSO, Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi

Elazığ Ticaret Ve Sanayi Odası’nda Şubat ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Toplantıya Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş katıldı.

EKONOMİ 24.02.2023 20:00:00 0
Elazığ TSO, Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nda Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Sedat Karataş Başkanlığında gerçekleşti. Toplantıya ETSO yönetimi, meclis üyeleri ve Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş katıldı.

ETSO Meclis Başkanı Sedat Karataş, depremlerin ardından esnafların mağdur olmaması için çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

Deprem sürecini değerlendiren ETSO Başkanı İdris Alan, Elazığ’ın da Kredi Garanti Fonu desteklerinden yararlanacağını belirterek: “deprem sürecinin 2. Ve 3. Gününde yardımlar her yerden gelmeye başladı. bizim ilimizde her yerden göç almaya başladı. bizim ilçelerimize de yardımlarda bulunduk. Elazığ’ın depremden etkilendiğini ifade ettik. Valimizin yazışmalarından sonrada Elazığ’da çok ciddi yıkımlar var ölüm olmasa bile Elazığ’ı da afet bölgesine dahil ettik. çorbada kimin tuzu varsa Allah razı olsun. Mücbir sebep bizler için önemliydi ona da dahil ettik. iş dünyamız için önemli olan Kredi Garanti Fonu destek fonları Elazığ için çok önemliydi. Gerekli mercileri aradık onun da sözünü aldık Elazığ bu desteklerden faydalanacak. Elazığ bir bütün olarak hareket edince çok şükür afet bölgesi, mücbir sebep, kredi garanti fonu hepsini hallettik. Çorbada tuzu olan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Fırat Üniversitesi akademik alanda ön plana çıkan bir üniversite olduğunu ifade ederek: “Fırat Üniversitesi 50 yıllık bir üniversite olunca bütün akademik camianın değerlendirdiği göstergelerde çok öne çıkan bir üniversite. 2001 yılında bizim üniversitemiz Aralık ayında en iyi üniversitelerin liginde yerini aldı. Biz 2022 yılındaki değerlendirmede de 17. Sıraya kadar yükseldik. Türkiye’nin en iyi 17. Üniversitesi olduk.” Dedi.

Göktaş, Üniversite ve sanayi iş birliği noktasında üniversite olarak zayıf olduklarının altını çizerek bu sorunu ortadan kaldırmak için projeler üretmek lazım dedi.

Rektör Göktaş: “bizlere deniliyor ki; üniversite sanayi iş birliği konusunda siz herhangi bir bilimsel çalışma yaptınız mı? Bu işbirliği bir projeye dönüştü mü? böyle alt göstergeleri de var. biz bu konuda çok zayıfız. Bizim bir şekilde üniversite sanayi iş birliği konusunda bu eksikliği gidermemiz lazım. Hocalarımızda da henüz sanayide nasıl iş birliği yapabilirim kabiliyeti gelişmemiş. Biz bu konuda zayıfız. Biz hocalarımızı ciddi anlamda sıkıştırıp teşvik ediyoruz. Bu konuda sanayicimize gidin siz onlarla ortak bir nokta yakalayın diyoruz.” Dedi.